Gary_B 發表於 2019-9-29 04:05

不再廿四小時營業的麥當勞

近期在旺角區有幾間

好望角
新望大廈
新港豪庭

駿發花園(唔肯定以前是否廿四)

天后 銀幕街巴士站隔離個間(唔肯定以前是否廿四)

其他區有冇?

kl4903 發表於 2019-9-29 17:24

柏齡大廈(窩打老道衛理道口) 同星光行都改非24了

kei_hk 發表於 2019-9-30 14:13

通宵時段「麥麥送」生意轉差?

定係有其他送餐伙伴 (eg. 食物熊貓)﹐所以唔再需要太多鋪位供自家車手standby?
由得伙伴做跨區送餐﹐節省通宵鋪的成本。

AtrHenu 發表於 2019-9-30 21:09

kei_hk 發表於 2019-9-30 14:13
通宵時段「麥麥送」生意轉差?

定係有其他送餐伙伴 (eg. 食物熊貓)﹐所以唔再需要太多鋪位供自家車手stan ...

其實近年老麥開始轉返部份店舖為24小時,除了凌晨人流,業績差兼人手不足外;
仲有其中一個可能性係避免於店舖內聚集一班人群(如:黑衣人,乞丐)而造成額外的麻煩二三事囉?!
所以呢間有染紅資本的M記借機係呢次社會運動下Cut錦一D全天候的分店(尤其係示威活動頻繁地區).:lol

AtrHenu 發表於 2019-9-30 21:15

kl4903 發表於 2019-9-29 17:24
柏齡大廈(窩打老道衛理道口) 同星光行都改非24了

另外以下幾間M記近期也都改為非24小時營業:
天后(銀幕街),北角(英皇道)近糖水道,灣仔(莊士敦道),西半山(衛城道).

KR7607 發表於 2019-10-15 16:00

粉嶺花都廣場分店近日作大規模裝修,未知係唔係加入甜品 bar 同mc cafe

wln162 發表於 2019-10-16 11:42

這其實是喪屍發狂,亂打人,吃人,嚇怕無辜民眾不敢逛街,入夜便歸心似箭.

(上文描述請自行理解,內文不便細表.)
頁: [1]
查看完整版本: 不再廿四小時營業的麥當勞