owen0615 發表於 2020-3-23 06:40

浩景台往愉翠苑巴士總站

起點:浩景台
終點:愉翠苑巴士總站
到達時間:6:45am
請問點樣去同幾點出發最好?thx

louisL 發表於 2020-3-23 13:04

JX9097 發表於 2020-3-23 13:13

搭小巴91去樂悠居
原站轉49X(廣源方向)
去到愉翠苑落車, 對面就係總站

GCx468 發表於 2020-3-23 15:29

46M小巴 荔景站落車向後行荔景站(九巴)搭46X,城隧轉車站轉49X可慳1元3角。
搭46X繼續搭到大圍站先落,轉港鐵到第一城站,比多d錢但如果沙田塞車/49X脫班,可以作替代路線

JX9097 發表於 2020-3-23 16:14

GCx468 發表於 2020-3-23 15:29
46M小巴 荔景站落車向後行荔景站(九巴)搭46X,城隧轉車站轉49X可慳1元3角。
搭46X繼續搭到大圍站先落,轉港 ...

46M 0700先開頭車
點樣可以趕到0645到愉翠苑?

參考: http://www.16seats.net/chi/gmb/gn_46m.html

owen0615 發表於 2020-3-24 18:14

Ok thx

10598C 發表於 2020-3-25 12:01

0645前要到的話,建議你搭的士

owen0615 發表於 2020-3-26 05:59

10598C 發表於 2020-3-25 12:01
0645前要到的話,建議你搭的士

點樣行最好?

EX-TL 發表於 2020-3-26 12:36

owen0615 發表於 2020-3-26 05:59
點樣行最好?

經祖堯邨 葵涌交匯處 美孚站 饒宗頤文化館 青沙公路 紅梅谷路 獅隧公路 沙田路 沙瀝公路 沙田圍路 牛皮沙街.

tonychow 發表於 2020-3-26 18:04

0645 唔算早到接受唔到,唔知樓主介唔介意行落山呢?
唔介意嘅話,其實可以 38 / 42C 轉 84M 嘅,理論上 38 頭車 0545-0550 左右會到華員邨。
如果想穩穩陣陣或者 84M ETA 唔對路嘅話,鑽石山落地底一樣得,頭車 0614,0630 應該出到閘,算係時間鬆動。
49X 唔係唔得,但朝早開 10 分鐘一班,而 91 頭車 0545,萬一 49X 走車就可能無其他選擇,呢個風險自己衡量。
頁: [1] 2
查看完整版本: 浩景台往愉翠苑巴士總站