AV296 發表於 2021-2-4 06:54

律敦治醫院去新都會廣場

想問930你咪最合適? 朝頭早10:45出發嘅話,而家減班減到咁嚴重,有無可能11點半去到葵涌?

同埋930灣北開,而家仲有無11:55嗰班?

如果趕唔到930,仲有無其他方法?

Thanks!

tonychow 發表於 2021-2-4 10:05

依家 cap 一張圖俾你先,應該只有 1100 果班車趕到,但 1130 未必趕得切去到新都會,依家㩒 ETA 1020 果班去到葵芳頭站 1051,但路況可能仲有變化。
趕唔切嘅話,全程搭鐵 28 分鐘,計埋行過去出入閘時間,其實只係啱啱好,或者想搏下就 109 113 紅磡轉鐵,但美孚轉車要行,風險大咗但唔會快得幾多。

m1210h 發表於 2021-2-4 19:07

依家 cap 一張圖俾你先,應該只有 1100 果班車趕到,但 1130 未必趕得切去到新都會,依家㩒 ETA 1020 果班 ...

如果美孚出轉33A或37會唔會快D?係咪應該差唔多 走咗㗎車就唔好

BUSFANS 發表於 2021-2-6 01:53

過對面馬路搭6系/10/15,太古廣場落車轉荃灣線

雖然同站有930,但始終就算即刻有車轉到,始終行地面唔及港鐵穩陣

JX9097 發表於 2021-2-6 09:53

m1210h 發表於 2021-2-4 19:07
如果美孚出轉33A或37會唔會快D?係咪應該差唔多 走咗㗎車就唔好

美孚要行上去A出口
都講緊要3-5分鐘
上得去地面嚟,架黨鐵都隨時過荔景
就算即刻有車都唔會快得過全程黨鐵
(美孚計兩個站都已經到葵芳
而新都會喺月台已經直接入到去
巴士仲要喺葵芳廣場/ 智芳街行番去)

dydx 發表於 2021-2-7 17:45

依家 cap 一張圖俾你先,應該只有 1100 果班車趕到,但 1130 未必趕得切去到新都會,依家㩒 ETA 1020 果班 ...
搭得109就去何文田站轉鐵啦,旺角轉只係行過對面
頁: [1]
查看完整版本: 律敦治醫院去新都會廣場