KF8311 發表於 2006-11-23 23:06

<列舉>九巴各廠有咩線係有"新仔位"??

九巴各廠有咩線係有"新仔位"??意思即係有新人(629xx,63xxx)暫掛??

e.g. 上水廠:273A,74A,74K
屯門廠:261
九龍灣廠:5,7,211
荔廠:12

歡迎繼續數下佢~~~~~

jc3845 發表於 2006-11-23 23:18

九龍灣廠: 3D, 11, 211

原帖由 KF8311 於 2006-11-23 23:06 發表
九巴各廠有咩線係有"新仔位"??意思即係有新人(629xx,63xxx)暫掛??

superbus 發表於 2006-11-24 00:48

九廠︰93A
到差唔多時間又會換幾個新人入黎

KF8311 發表於 2006-11-24 02:06

原帖由 superbus 於 2006-11-24 00:48 發表
九廠︰93A
到差唔多時間又會換幾個新人入黎

呢個算係將廠了:lol

仲有諗到

官塘廠:16M,28A

青衣廠:40,44M?,44?

HJ8325 發表於 2006-11-24 09:18

九龍灣廠 : 28A (其中一字軌), 11x (其中一架蛇車) , 14c
荔廠: 2, 6A, 6c , 41 (熱狗字軌), 12全部

KE7782 發表於 2006-11-24 14:19

原帖由 HJ8325 於 2006-11-24 09:18 發表
九龍灣廠 : 28A (其中一字軌), 11x (其中一架蛇車) , 14c
荔廠: 2, 6A, 6c , 41 (熱狗字軌), 12全部

12全部新人?張師傅(751xx)甩了牌?

14C其中一字軌是專給新車長駕的,另一部全是614XX的車長。

另外27的替字軌(三位)、29M其中一位替字軌,23-01、42-01等。

AP149 發表於 2006-11-24 16:18

荔廠:203,208(新人一定有其中一條),905(大部份新入黎做都要做905,我識果個都係)
元朗廠:54

2304 發表於 2006-11-24 19:29

原帖由 KF8311 於 2006-11-23 23:06 發表

上水廠: 273B

kokchun 發表於 2006-11-24 20:03

原帖由 KF8311 於 2006-11-24 02:06 發表

呢個算係將廠了:lol

仲有諗到

官塘廠:16M,28A

青衣廠:40,44M?,44?

44M 連掛牌司機都好少唔見 .. 邊算新仔線 ? :o

反而 43 蛇車 .. 當個掛牌司機休假 , 就會由新仔上
仲好似無蛇車替字軌 .. :D

Ads29 發表於 2006-11-24 20:12

今日聽師傅講12A都有D 新仔

個師傅仲話:12A有4個位好難搞
1)九碼泊位
2,3)土瓜灣轉彎位
4)上天橋
頁: [1] 2
查看完整版本: <列舉>九巴各廠有咩線係有"新仔位"??