Fuk19805 發表於 2022-10-27 19:52

可能係剩低唯一Y牌常規巴士

Y716TOH(4125)
Dennis Trident with ALX400 body
2001年Y牌車配上復古色彩,仿似時光倒退20年

s20131417 發表於 2022-10-27 20:29

弱弱一問:
英國境內現時仍然服役嘅Trident仲有幾多架?引擎/波箱配搭?

Fuk19805 發表於 2022-10-28 02:01

s20131417 發表於 2022-10-27 12:29
弱弱一問:
英國境內現時仍然服役嘅Trident仲有幾多架?引擎/波箱配搭?

英國咁大,巴士公司多咁多,有啲保留咗嘅當非專古董部咁偶然用又有,都好難實際講有幾多架

Bus Lists On the Web有齊咁多架車嘅資料,自己慢慢睇

Waiyin12 發表於 2022-10-28 06:14

s20131417 發表於 2022-10-27 20:29
弱弱一問:

單係 National Express West Midlands 己經過百部,First Norwich 亦有十幾部; 學樓主話齋,英國咁大,就算係一般巴士服務,相信有唔少其他城市都有 Trident 行緊

Waiyin12 發表於 2022-10-28 06:19

回樓主:我今日啱啱搭完,根住就見到你貼相,有無咁巧合?
但部車今日行 10 號,唔通中間有人玩牌? 定你貼舊相?
可能我地前後腳出現係 Walsall St. Paul's Bus Station 😂

Fuk19805 發表於 2022-10-28 08:38

Waiyin12 發表於 2022-10-27 22:19
回樓主:我今日啱啱搭完,根住就見到你貼相,有無咁巧合?
但部車今日行 10 號,唔通中間有人玩牌? 定你貼舊 ...

千里眼,見你坐咁咪貼啲舊相😎

Fuk19805 發表於 2022-10-28 08:48

Waiyin12 發表於 2022-10-27 22:14
單係 National Express West Midlands 己經過百部,First Norwich 亦有十幾部; 學樓主話齋,英國咁大,就 ...

啱啱睇Stagecoach都有近百部,但係有一部分係開蓬,一部分係校車路線用途

不過都幾驚訝有批Trident係06年出牌,以當時法例可能出牌時已經係歐四?
頁: [1]
查看完整版本: 可能係剩低唯一Y牌常規巴士