he_01 發表於 2023-8-6 20:56

惠康是否已經放棄了Superstore?

最近見唔少Superstore分店換上新logo後,招牌只有惠康,原本Superstore字眼已消失

KMBe500 發表於 2023-8-6 22:42

我估計係咁,原本既Superstore呢條線同一般wellcome合併做wellcome,跟住部分大間既Superstore似乎翻新做Wellcome fresh,再高級啲就用marketplace by Jason。Superstore字眼消失唔係今日既事,2022年見荃灣大鴻輝惠康已經冇咗Superstore。

JX9097 發表於 2023-8-7 08:30

百佳都似係走緊類似嘅路

jpoon 發表於 2023-8-8 03:34

KMBe500 發表於 2023-8-6 22:42
我估計係咁,原本既Superstore呢條線同一般wellcome合併做wellcome,跟住部分大間既Superstore似乎翻新做We ...
而家Market Place by Jasons都買少見少了,有唔少已經唔要by Jasons,直接叫Market Place
P.S.黃埔附近間惠康裝修緊,好似會變鮮級市場

jpoon 發表於 2023-9-1 04:17

唔另外開文
紅磡灣惠康超級廣場已於8月31日轉為惠康鮮級市場Wellcome Fresh

busnrail_fans 發表於 2023-9-2 23:57

JX9097 發表於 2023-8-7 08:30
百佳都似係走緊類似嘅路

都係將超級廣場Upgrade做Taste/Fusion/International

但係第一城嗰間,到而家都未upgrade,反而附近比佢規模更細更minor嘅愉翠分店,都喺早幾個月upgrde咗做Fusion
唔知係咪同9年前俾當區居民抵制,有陰影有關?:lol

https://collection.news/appledaily/articles/GRFEXU73EP5PIAY2A5R3VAQM3M
頁: [1]
查看完整版本: 惠康是否已經放棄了Superstore?