1234567 發表於 2023-9-19 19:50

日本連鎖遊戲中心 TAITO STATION 進駐香港

日本電子遊戲企業TAITO今年適逢70週年,終於宣佈TAITO Station即將登陸香港。TAITO Station為日本提供各類型娛樂設備,包括夾公仔機丶音樂遊戲丶電子遊戲丶貼紙相機等等,同時兼顧遊戲及商品的開發,深得日本人喜愛。TAITO Station首間分店將進駐荃灣如心廣場,預計即將宣佈更多詳情。
https://hk.ulifestyle.com.hk/activity/detail/20016710?utm_source=website&utm_medium=copied_text

1234567 發表於 2023-9-19 19:59

估唔到睇落好似想走高檔路線嘅如心1期竟然會引入機鋪中心,不過對一直都冇乜人流嘅如心1期嚟講一定係一件好好嘅事,今次應該係大翻身嘅機會
另外希望可以引入埋真嘅機鋪,咁以後荃灣除咗南豐中心以外荃灣西站附近都可以有間機舖玩

此外附上圍板情況:

clivetock 發表於 2023-9-19 21:13

如心2期有冒險樂園,荃新天地2期有namco,海之戀有ngs station,AEON入面有molly fantasy,仲未計荃新天地1期將會開冒險樂園,競爭都幾激烈

1234567 發表於 2023-9-19 21:32

clivetock 發表於 2023-9-19 21:13
如心2期有冒險樂園,荃新天地2期有namco,海之戀有ngs station,AEON入面有molly fantasy,仲未計荃新天地1 ...

不過荃灣區啲商場都係target親子為主,香港冇乜地區係主打親子客源,因此荃灣區嘅親子區外客客源應該算充足。

除咗你講嘅遊戲中心外,愉景新城又係香港著名吧親子商場,荃灣廣場天台有兒童樂園,plaza88樓上有水母館及兒童攀爬樂園,南豐中心新之城一大埋扭蛋機加影相機,南豐紗廠有得睇狗仔貓仔。仲未計分佈於各商場工廈,喺荃灣開到周圍都係嘅兒童playhouse

kay 發表於 2023-9-19 21:57

以前呢類都有開係銅鑼灣灣仔
依家去到新界先有
其實港島似乎難D容納這類店

1234567 發表於 2023-9-19 23:05

kay 發表於 2023-9-19 21:57
以前呢類都有開係銅鑼灣灣仔
依家去到新界先有
其實港島似乎難D容納這類店 ...

點解呢?港島核心區租金貴?
頁: [1]
查看完整版本: 日本連鎖遊戲中心 TAITO STATION 進駐香港