m_rd08 發表於 2024-1-18 15:37

九巴44減班

Ohm 發表於 2024-1-18 15:59

係咪241X成績太差,所以要減44以示懲罰? :D
同埋如果將44同30X拼埋一齊比,44行嘅公路路程仲長過30X但仲平啲,肯定做九巴眼中釘 :D

deal5354 發表於 2024-1-18 17:23

係咪241X成績太差,所以要減44以示懲罰?
同埋如果將44同30X拼埋一齊比,44行嘅公路路程仲長過30X但仲平 ...

都未必關事, 似係進一步減逆向班次 (即係早上旺角東去青衣邨 及 晚上青衣邨去旺角東)

FBI2 發表於 2024-1-18 18:17

早已預料到44減班,有d時段客量的確難睇

天空之神 發表於 2024-1-18 18:55

係咪241X成績太差,所以要減44以示懲罰?
同埋如果將44同30X拼埋一齊比,44行嘅公路路程仲長過30X但仲平 ...

本身 44 都蝕到訓低
241X 當初用黎upgrade 呢班客

44 同 30X 比
比價錢就知高下

GZ4031 發表於 2024-1-18 19:11

其實都估到
佢葵青區開左幾刀, 一定有44份

44旺既時段好旺, 淡既時段15分一班都唔多人搭...

tommy14D 發表於 2024-1-18 19:18

當42A朝早入青衣坐滿要企,44其實真係少人坐,不過其實多數線朝早入新界都冇乜客嘅

GZ4031 發表於 2024-1-18 22:23

tommy14D 發表於 2024-1-18 19:18
當42A朝早入青衣坐滿要企,44其實真係少人坐,不過其實多數線朝早入新界都冇乜客嘅 ...

42A 係IVE 同學校區得利啫

44 一帶學校相對少, 又冇ive 客幫補, 旺角入青衣朝早10點前拉到20-25 無可厚非
只要唔減全個日間時段出九龍, 同下午1點到10點入青衣既班次
同埋六日保得住呢家既級數已經好好

lsc04d11 發表於 2024-1-19 11:26

邊可以減44嫁?青衣轉車站啲機場客靠佢家嘛。。。。#曲已經比241X好

FBI2 發表於 2024-1-19 11:41

lsc04d11 發表於 2024-1-19 11:26
邊可以減44嫁?青衣轉車站啲機場客靠佢家嘛。。。。#曲已經比241X好

44非繁客量的確唔太好,而南行就算是早繁都麻麻,不過北行由5pm到9pm都好好收視。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
查看完整版本: 九巴44減班