LRT610-1092 發表於 2024-3-17 17:09

鑽石山往宣道會海濱堂

我有個同學受洗,會到場觀禮,1430開始,請問要如何去?

JX9097 發表於 2024-3-17 18:10

唔介意價錢而夾到33/ B嘅
可以是但上架沙田/ 葵青荃嘅車,搭一個站去黃大仙轉
(第二程上290/ A的話,去到大河道駁238M入去冇連續轉乘)

鑽石山比較尷尬,搭40要落美孚…速度上太慢
(唯一可取就係可以荃灣站駁腳轉238M嘅)
一係就上42C,喺荃富街行過去(不過路途唔算近)

再唔係嘅
都可以直接上屯馬線,去到荃灣西行過去

ATENU135 發表於 2024-3-18 00:32

JX9097 發表於 2024-3-17 18:10
唔介意價錢而夾到33/ B嘅
可以是但上架沙田/ 葵青荃嘅車,搭一個站去黃大仙轉
(第二程上290/ A的話,去到大 ...

第二程上290系直接荃西行過去啦

EX-TL 發表於 2024-3-18 01:49

鳳德邨過去鳳德公園再落埋龍翔道, 或者龍蟠苑經蒲崗村道交匯處出馬會, 再過天橋就係黃大仙轉車站, 駛鬼搭車咩, 樓主成日開po問路, 都知道佢出發地係鑽石山邊忽.

JX9097 發表於 2024-3-18 11:36

ATENU135 發表於 2024-3-18 00:32
第二程上290系直接荃西行過去啦

當然可以
我都有建議坐屯馬,一樣由荃灣西行過去
不過想提一提樓主駁290/ A再轉238M係冇連續轉乘
(given that樓主駁咗腳去黃大仙轉車站)

JX9097 發表於 2024-3-18 11:40

EX-TL 發表於 2024-3-18 01:49
鳳德邨過去鳳德公園再落埋龍翔道, 或者龍蟠苑經蒲崗村道交匯處出馬會, 再過天橋就係黃大仙轉車站, 駛鬼搭車 ...

鳳德的話就簡單
唔介意行就可唔可以跟你方法
或者行黃大仙道再落沙田坳道
(唔想行斜路可以穿過翔盈里商場落馬會)

再唔係咪畀$2.4上2F/ 3C落去駁腳
頁: [1]
查看完整版本: 鑽石山往宣道會海濱堂