James116 發表於 2024-4-15 22:45

城巴熱線有部分未更新資料

其實都幾多下

例如
-20A 係繁忙時間版本 (上下繁忙特快,只開一班車版本)
-20R 紅館散場版本
-82M存在
-A12 不經繞道+港珠澳版本
-976不經上環,中環,北角版本
-976A經上環,北角 不經中環版本
同埋時間表/班次好多都錯 例如:82星期一至六 7-10分鐘1班(實際7-20分鐘一班)
收費就基本上都啱

kiwai 發表於 2024-4-16 06:17

城巴網上的schedule of service, 都係長期冇更新

butterfly 發表於 2024-4-16 11:48

仲有962G仲係中環(交易廣場)>屯門湖景路
起點站已經改左兩次,但資料久未更新

asv98.kw131 發表於 2024-4-17 01:50

其實城巴好多資料都有甩漏,萬年冇人用嘅電話熱線就更加唔使講。

例如轉乘優惠網站入面,19 同 95 就翻生了。

poohpter 發表於 2024-5-3 18:07

唔更新都算,家下直頭無資料聽、無熱線服務{:2_38:}!
今個星期梗係要關心一下新線581、582,不過入到去撳極都係話撳錯{:3_58:};既然係8888,就倒不如試下查鴨仔啦,點知都係話輸入錯誤,兼已經連錯3次直接Cut綫:L!
然後轉過去英文版都一樣,之後試埋按0、#,原來連聯絡熱線員都唔得,即係成個查詢版面都係唔郁得嘅:@!
Bravo{:3_68:}!

s20131417 發表於 2024-5-3 23:33

poohpter 發表於 2024-5-3 18:07
唔更新都算,家下直頭無資料聽、無熱線服務!
今個星期梗係要關心一下新線581、582,不過入到去撳 ...

善水IT部無人理呢啲「古董」嘅咩?;P
就算少人用,作為咁大間公共交通營辦商,都理應有責任確保各個系統資料處於最新狀態!

魔雪巴士頻道 發表於 2024-5-4 00:06

asv98.kw131 發表於 2024-4-17 01:50
其實城巴好多資料都有甩漏,萬年冇人用嘅電話熱線就更加唔使講。

例如轉乘優惠網站入面,19 同 95 就翻生 ...

去到今日仲search到A29P:lol

s20131417 發表於 2024-5-4 00:07

魔雪巴士頻道 發表於 2024-5-4 00:06
去到今日仲search到A29P

好奇想知,電話熱線嘅資料究竟仲係停留緊喺邊個時代;P

James116 發表於 2024-5-4 23:40

s20131417 發表於 2024-5-4 00:07
好奇想知,電話熱線嘅資料究竟仲係停留緊喺邊個時代

收費應該係一次過執曬
但係路線改動係20A 上下繁各一班車嘅時候

頁: [1]
查看完整版本: 城巴熱線有部分未更新資料