N38 發表於 2009-7-19 21:53

曾經有2種唔同巴士公司車輛出現過的路線

曾經有2種唔同巴士公司車輛出現過的路線(隧巴/聯營路線不計算在內)

九巴、龍運當唔同一公司。

例子:龍運E31(九巴金色、白板色同龍運色)
除左E31,以我所知仲有其他既。
不過真係唔多。

ccicoltd 發表於 2009-7-19 22:29

不太明白題目要求,不知以下例子是否合適?

例一:506 城巴黃、新巴標準色、港/九鐵白紅藍標準色[不同公司,部分同時出現]
例二:K52 港/九鐵標準色、已過戶九鐵的新巴色 7XX[同一公司]
例三:港島 1 中巴標準色、城巴標準色[不同公司,無同時出現]
例四:K16 KCRC 巴士色、東鐵白綠藍標準色、九鐵巴士白紅藍標準色、港鐵接駁巴士白紅灰標準色[九鐵和港鐵算不算同一公司?]

VOLVO‧MV6593 發表於 2009-7-19 22:47

S64

同樣有九巴金車同龍連車行走..:)

N38 發表於 2009-7-20 07:00

原帖由 ccicoltd 於 2009-7-19 22:29 發表 http://www.hkitalk.net/HKiTalk2/images/common/back.gif
不太明白題目要求,不知以下例子是否合適?

例一:506 城巴黃、新巴標準色、港/九鐵白紅藍標準色[不同公司,部分同時出現]
例二:K52 港/九鐵標準色、已過戶九鐵的新巴色 7XX[同一公司]
例三:港島 1 中巴標準色、城巴標準色[不同公司,無同時出現]
例四:K16 KCRC 巴士色、東鐵白綠藍標準色、九鐵巴士白紅藍標準色、港鐵接駁巴士白紅灰標準色[九鐵和港鐵算不算同一公司?]

只有例一符合。

3AD110 發表於 2009-7-20 11:36

咁樣龍運大把啦
E31,E32,E33,E34,E41,E42,S61,S62,S63,S64
機場剛剛開個時,大把九巴去幫手做呀

仲有1A,3C,5,6,9,11,81C,87D,98D,271
龍運車未做A/E線時,去左九龍行過呢批線呀

頁: [1]
查看完整版本: 曾經有2種唔同巴士公司車輛出現過的路線