hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 hkitalk.net 站務資源中心 (Z) 站務事宜及分板事務討論 (Z23) 希望站方考慮加返支持反對功能
開啟左側

希望站方考慮加返支持反對功能

Togepi 發表於 2024-4-20 14:05 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

呢兩個掣其實係好方便, 而家當我只係想表達支持/反對, 我又無理由淨係覆句yes/no, 冇咗嗰兩個掣其實真係冇咁方便
8 o; ^  J* p- N5 E( J3 }' {" {
' q+ C$ d! V2 R% w請問站方/ \9 a! G7 k! T; P* W; [! @9 O8 c1 z
1)可否加返支持反對功能?
4 Y& W/ f9 k& N: U. g; }) Y! ^2)如果唔得, 原因係咩?/ j' h- W. O4 i. O, S: @: f. w
+ h. j% b; q0 F5 V. T8 W  d/ x
謝謝  c* I. w: P6 q) N( P5 e/ R

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +2 收起 理由
Olympian_cart + 1 + 2 true...

查看全部評分

中四嘅小刺蛋 ;p
kwn1029 發表於 2024-4-25 09:40 | 顯示全部樓層
2) 話唔定係有啲人小器,眼紅自己被咁多人投反對囉
6 X! i+ |: ^. z1 Q# U+ u, c
$ @6 J* L' J+ A, Q0 D, Z唔好話,我最近見有啲 reply 真係夠膽就咁覆 yes / no / ok,完全冇其他內容,咁佢哋 ok,我 ok 囉
請時刻保持感恩及包容的心
AVBWU291 發表於 2024-4-26 15:19 | 顯示全部樓層
望下某啲版友,個個 reply 都收十塊腐皮,長期灌水拉低討論質素都冇事,都唔知係唔係揸住版主把柄。
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
kingprowm 發表於 2024-4-26 16:55 | 顯示全部樓層

為免部份別有用心板友係唔係都反對,其實冇必要加呢樣無謂野; k$ z' G& s/ n' ], B9 q

, h# V$ U; d8 J# D8 p" |" e一係就如果反對,必須詳細寫明原因
Fuk19805 發表於 2024-4-27 11:43 | 顯示全部樓層
kingprowm 發表於 2024-4-26 16:55/ O' E( V8 y  Q0 o& ]7 m$ U( w2 t
為免部份別有用心板友係唔係都反對,其實冇必要加呢樣無謂野
! S- D% T9 w2 F0 o& s  ]
+ O0 t6 N0 O- J8 d# B一係就如果反對,必須詳細寫明原因 ...

* G/ b8 ^3 H: M) K2 D如果認為個別文章或回文不合心意,不應以更多灌水甚至挑起罵戰的回文回應,或者「踩低別人以抬高自己」。資料來源:admin69@香港交通資訊網)___ 網址:https://www.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-2181324-1-1.html& r0 B/ L* T. E$ C# ]& C
3 ?( {" l6 T2 S2 \8 F6 J3 n
3 ]: ]1 S6 S. H, @' G
/ k$ n. ~4 H! w+ R4 b
  ]; F4 W: c8 D2 r& d
陣間admin以為我哋灌水罵戰點搞先
( \" [4 W; _9 @$ z! g; Y6 `  q
( e% I/ T0 H$ T
( r' ~+ \6 e0 I3 s' U# c8 D& x
6 Z2 y" L5 S6 n* F( _
/ i) U6 |8 _: z( ~5 }" C3 b
% G! W6 F% ~- F, |7 k9 |
1 H" ^- k( H0 [4 A5 Q2 _; z
IG: mhlam307_photospam
 樓主| Togepi 發表於 2024-4-27 13:21 | 顯示全部樓層
Fuk19805 發表於 2024-4-27 11:43/ ~6 Z3 c# a7 m8 N# v3 L4 u
如果認為個別文章或回文不合心意,不應以更多灌水甚至挑起罵戰的回文回應,或者「踩低別人以抬高自己」。 ...
/ _$ Z, e0 F: r) d. ]" v! n
所以真係真心希望站方考慮一下  q2 }* R6 |2 t( ~4 u8 T
中四嘅小刺蛋 ;p
kwn1029 發表於 2024-4-29 17:36 | 顯示全部樓層

真心果句,某啲版友既回應,踩唔踩低我真係唔知,但好明顯係抬高緊自己,而且係做到由內到外果種囉。
, m+ D  Z6 n' F& I% S我唔開名啦,陣間又話人哋杯你,我都係講我觀點姐。呢啲野係雙向、互相既。
請時刻保持感恩及包容的心
kay 發表於 2024-5-8 18:53 | 顯示全部樓層
你咁講只會比人話打堆字都懶6 ^8 j8 [9 ^" U+ g: r0 K
" P* d, W. ^2 k- B9 c& K( ]
曲線教育大家
/ T! X0 K, x2 N9 A9 ~" U: j支持反對最少都寫下理由$ R& r$ ~. v" @( u( B
唔係講笑可以提升個人水平3 M. J" ~' ]" ~
世界很簡單 人類很複雜
Justshamxx 發表於 2024-5-18 19:38 | 顯示全部樓層
應該樓主初初登錄italk嘅時候,唔知我呢個人存在,因為我喺你登錄italk之前一年就已經引退,準備交出呢個戶口,但係因為未問到重啟戶口事宜,問咗admin兩次(第二次發問)重啟戶口事宜所以先至未註銷呢個戶口。
( d! Z0 ~: @& w* m" |8 t+ f& i8 t' v) }3 D: k, A
廢話少講,我係想講,喺我臨走之前,italk係未有帖文「支持/反對」嘅功能嘅。「支持/反對」呢個功能喺呢個平台消失,我可以話完全無感;當然更加可以話咁樣係返翻去當初嘅時候咁:「支持/反對」呢個功能簡直係多此一舉,取消呢個功能實屬德政。
7 Y8 A) I- b  ^# {) ?. t, u! E+ D+ Z6 }
Po完呢篇文之後,我就真係交還呢個戶口,唔諗會唔會重啟嘅啦。發表此回文前的2392分,是本人積分數的終結。斷估我(現實生活)有生之年,九巴5A線來往啟德嘅全程收費同九巴8P線來往海逸豪園一樣,兼且5A仍會全日服務,呢個局面會一直維持……真係有變動嘅話,先至再諗重啟戶口啦……Goodbye cruel world...
當然他不肯放手,如果准我重新學過可會白頭