Ricky403 發表於 2021-11-3 17:54

S3V1742C 發表於 2021-10-29 10:26
其實呢 你睇番佢之前既係F1改動先講
西站霸王呢個名
係建基於該版友多次提出改動其他路線

234D全日,40唔減唔通搵34/43減?
我都多次強調40減完,大窩口站同站仲有42C、X42P,甚至鍾意坐,大窩口邨一半以上座數可以行到上葵涌邨坐38P
大窩口唔係淨得你屋企會搭車,唔該

至於祈德尊直出,根本係深井或者西約開出黎嘅合理走線,唔好先入為主,對號入座,下下覺得人地咁行係為咗自肥先
亦有232X,唔係祈德尊直出,甚至祈德尊都唔停,因為條走線唔就
至於點解唔係234C式西約開經梨木樹,都講到口乾,自己爬文啦,反正總有人覺得呢個原因唔合理,亦唔係事必要說服佢地:)

Ricky403 發表於 2021-11-3 17:58

S3V1742C 發表於 2021-10-29 10:13
先唔好講234D既出現先
234C既出現就係由234S先減一班 再取消
證明左果區要新服務

錯,234D唔係新服務,因為而家條40都去到東九龍,234D只係畀貴啲快啲到
934延長服務時間就係新服務,不過係咪取代到34M都唔一定,234S都糾纏咗年零到先取消

WN4156 發表於 2021-11-3 18:59

Ricky403 發表於 2021-11-3 17:58
錯,234D唔係新服務,因為而家條40都去到東九龍,234D只係畀貴啲快啲到
934延長服務時間就係新服務,不過 ...

234d如果想全日,要拉去掃管笏,加雙向分段,40飛西約上荃威。
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11]
查看完整版本: 【循環再造】234X自拆:兩條單邊特快主力服務油尖旺區