hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 新巴有意先減少590非繁班次
開啟左側

[小道消息] 新巴有意先減少590非繁班次

nwfb1001 發表於 2019-3-21 11:57 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2019-3-21 10:48
方便左但照cut車,南區有無90%+載客率cut左唔加番?
樓價升左選擇少左,樓價升真係優點?

你第一日嚟香港? 樓價從來都係香港核心價值你睇下D自殺新聞,D人關心死者定關心樓價多?
leo_ku 發表於 2019-3-21 11:58 來自手機 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2019-3-21 10:50
東區區議會要交代南區車去左邊,點解唔南車東調。

點解唔回應民意代表?代議政策wor

你當自己係邊個? 人地事必要交代? 邊有下屬叫老闆事事交代架? 運輸署先至你的老闆呀,攪清楚先亂發言啦!
nwfb1001 發表於 2019-3-21 11:59 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2019-3-21 11:54
唔cut 你車起條鐵比你把鬼呀? 3卡車都大把運載力呀!買南區樓梗係看鐵路啦,唔通看垃圾巴士呀? 有無常識 ...

可能0生買樓要買冇鐵路到嘅地區,點都要搭佢心愛嘅巴士出入;最好個區係剛剛好用58部車,多一部、少一部都唔得
leo_ku 發表於 2019-3-21 12:03 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2019-3-21 10:37
即係收車盲減車交數啦,而唔係所謂南區霸著D車唔比其他區。

你認同就得。 ...

慳D啦你,南區鴨島加埋用緊新城多少部車呀? 減你咪減你駛擇日? 總之南區鐵路仲有運載空間,南區線一日都要繼續減。590只是前菜,仲有90,97 等住排隊減。

053h4 發表於 2019-3-21 12:10 | 顯示全部樓層
nwfb1001 發表於 2019-3-21 11:57
你第一日嚟香港? 樓價從來都係香港核心價值你睇下D自殺新聞,D人關心死者定關心樓價多?
...

據我所知, 傳媒唯一措守, 就係降低自殺的新聞熱度, 以免自殺文化傳播wor
自殺絕少擺A1, 並必定放防止自殺熱線落去

我唔知你點解搬龍門到自殺啦
傳媒一番苦心你就話唔關注, 你小心用字好D

重有, 哀莫大於生死, 而家討論巴士JAR

你係要夾硬拉埋去講, 就用花園大街大火同土瓜灣塌樓, 但明顯我見社會係同情死傷者  

簽名被屏蔽
053h4 發表於 2019-3-21 12:14 | 顯示全部樓層
leo_ku 發表於 2019-3-21 12:03
慳D啦你,南區鴨島加埋用緊新城多少部車呀? 減你咪減你駛擇日? 總之南區鐵路仲有運載空間,南區線一日都 ...

所以你自己搬個6頁紙載客率調整資源咪唔啱LOR
簽名被屏蔽
053h4 發表於 2019-3-21 12:16 | 顯示全部樓層

leo_ku 發表於 2019-3-21 11:58
你當自己係邊個? 人地事必要交代? 邊有下屬叫老闆事事交代架? 運輸署先至你的老闆呀,攪清楚先亂發言啦! ...

我無話要同我交代

係代議政策下, 政府官員有責任向民意代表交代
香港政府幾時做左香港人老闆, 明明係調轉WOR

政府向公民收稅, 而政府有責任向納稅人的代表, 即民意代表, 交代行政主導下的政府施政
簽名被屏蔽
roquelcm 發表於 2019-3-21 12:30 | 顯示全部樓層
053h4 發表於 2019-3-21 12:16
我無話要同我交代

係代議政策下, 政府官員有責任向民意代表交代

民主國就係,香港明顯唔係
密切關注耀東、筲箕灣、西灣河巴士服務
053h4 發表於 2019-3-21 12:34 | 顯示全部樓層
roquelcm 發表於 2019-3-21 12:30
民主國就係,香港明顯唔係

就算封建社會, 皇帝都係要代表公民利益先會出現 XX 之治

香港政府自稱係行政主導JAR

當然啦, 政府係唔係考慮過香港公民(公民即係有投票權的永久性居民)利益, 好多情況下都唔係, 就係事實
簽名被屏蔽
leo_ku 發表於 2019-3-21 12:37 來自手機 | 顯示全部樓層

053h4 發表於 2019-3-21 12:14
所以你自己搬個6頁紙載客率調整資源咪唔啱LOR

無影響架,590 3成載客率要削剩單向咪按規矩lor