hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 巴士迷吹水區 (B22) 呢一個月車資收入少左幾多?車長又點樣? ...
開啟左側

呢一個月車資收入少左幾多?車長又點樣?

maomao221 發表於 2019-7-9 15:34 來自手機 | 顯示全部樓層

boyvv1000 發表於 2019-7-9 14:57
平日早繁都有301、104

咁示威係咪早繁示威啊?攞出黎講有咩意思?講咩繁時啊,九唔答八
PC6429_JY6516 發表於 2019-7-9 17:22 來自手機 | 顯示全部樓層
PC6429_JY6516 發表於 2019-7-9 17:23 來自手機 | 顯示全部樓層
ricky 發表於 2019-7-9 17:32 | 顯示全部樓層

講開交通,又引入政治。
前荃葵青區居民
mtrA279-262 發表於 2019-7-9 17:34 | 顯示全部樓層
boyvv1000 發表於 2019-7-9 15:04
忍屎忍尿幾個鐘
幾個鐘無水飲無飯食
仲要面對因突然改道而比人打既風險,咁都唔慘?

咁有無車長比人打呀
無就收你個聲啦死五毛
 樓主| boyvv1000 發表於 2019-7-9 18:33 | 顯示全部樓層
PC6429_JY6516 發表於 2019-7-9 18:48 來自手機 | 顯示全部樓層

mtrA279-262 發表於 2019-7-9 20:10 | 顯示全部樓層

咁依家幾次遊行示威有無呀?
無呀 收聲啦你
仲有巴士車長支持示威添
你係咪應該好嬲想打佢?

https://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1463205-20190616.htm
kelvina905 發表於 2019-7-10 00:37 | 顯示全部樓層
boyvv1000 發表於 2019-7-9 15:04
忍屎忍尿幾個鐘
幾個鐘無水飲無飯食
仲要面對因突然改道而比人打既風險,咁都唔慘?

本來就唔想出聲既 呢啲咁既偏頗言論
但你講到啲車長咁慘  我又冇理由唔出聲
自己身為車長一部分  
講真 呢排啲師兄都唔知幾開心  
唔洗做 唔洗受客既氣
同埋你唔知我地會棄車俾稽查既咩?
唔識我地公司內部野就唔好咁多嗲

講真 最近兩次啲示威者都有開路俾我地走  
唔係好多車會困喺到咋 醒小小好唔好?  

你要為反而反當然可以話我可能淨係識小數車長  只係小數意見   
重點係 但你會識得比我多?

藍絲打記者同示威者都聽過下 但我未聽過同見過車長被打
講風險 被醉酒佬上車打人風險仲高啦傻仔

唔好將你覺得既野就當係我地車長既感受啦   
我地唔洗你被代表好冇。

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +10 收起 理由
Tummy + 1 + 10 喂呀做咩踢爆人哋 :o(

查看全部評分

HN745 發表於 2019-7-10 01:39 | 顯示全部樓層

次次一有好似佔路 某啲人就好似正義_上身出黎指乜指物

你係現場嗎? 你係當時人嗎? 你親身經歷過嗎?

你係咪想講明示威者好好人姐?

直接講唔得咩?

不過呢啲明明唔係做戈樣野又走去幫人發聲既人真係好賤格 假正義

博出位唔係咁博架 醒下啦 Good Morning