hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 日本療養院把院友囚禁在籠內
開啟左側

日本療養院把院友囚禁在籠內

norrislaw 發表於 2007-2-24 02:24 | 顯示全部樓層

原帖由 ArnoldC 於 2007-2-24 00:46 發表
要數英國「唔文明」既地方真係三日三夜都數唔完!!!

無錯,不過要數中國「唔文明」既地方怕且三世都數唔完。

英國同中國級數係有差別既,成日用英國劣根性嚟比,中國比得起嗎?

由M繼續自我安慰啦
J702HMY 發表於 2007-2-24 10:50 | 顯示全部樓層
原帖由 ArnoldC 於 2007-2-24 00:46 發表

加強巡邏?
英國政府會放咁多資源晌leeD地方?
唔信!!!

仲有,

英國自從7月7日打後點敢唔放咁多資源呢?
如果唔係之前7月7日果件事點會有證據捉到人呢?
唔好咁以概偏全好喎...

英國唔文明?
請問英國有沒有開車唔忍讓?
有沒有假食品/電器?

*離題了

volvo_chan 發表於 2007-2-24 13:29 | 顯示全部樓層
原帖由 M 於 2007-2-23 17:03 發表
好可惜,所謂高度文明國家既英國首都倫敦既火車站、
地鐵站偏偏就有行乞、扒手。

好可惜,看來M兄可能未有去過中國各大城市的火車站了!

建議M兄近近地去廣州火車站親身視察下中國民情,
廣州火車站的扒手, 騙子等多到如天上繁星般,
治安亦是全國出名的差,雖然聽講而家對比數年前有所改善,
但仍然是廣州的治安黑點,但各下都不妨去體驗下!
至于你信不信,我反正信了
cky 發表於 2007-2-24 19:00 | 顯示全部樓層

加強巡邏?
唔信!!!

仲有,

唔信咪算囉

只係講單係人地tubes 的 cctv 改善工程都做左幾年
一直做到 08-09 年
定時發放公告晌網上
有實際野俾你睇到好過晌度自吹自擂係咪?
hkicq 發表於 2007-2-26 13:44 | 顯示全部樓層
原帖由 Ketsu 於 2007-2-23 09:40 發表
要講真係齋講我地家陣身處既地方
有一d 所謂既「療養院」(以俾老人居住既居多)咪又係都唔係人住既
只不過係差在冇個籠o者

唔係籠係用鐵,失禁既老人係唔提供尿片
任由下身不准穿褲露出小便器.
 樓主| M 發表於 2007-2-26 19:25 | 顯示全部樓層

加強巡邏?
唔信!!!

仲有,

當然,有d人總會話係英國倫敦行乞既係吉卜賽人而唔係英國人,
而係中國香港行乞既係中國人。

但事實上,英國既情況都唔好得去邊。英國一樣大把人訓街。
抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
norrislaw 發表於 2007-2-26 22:41 | 顯示全部樓層

原帖由 M 於 2007-2-26 19:25 發表

當然,有d人總會話係英國倫敦行乞既係吉卜賽人而唔係英國人,
而係中國香港行乞既係中國人。

但事實上,英國既情況都唔好得去邊。英國一樣大把人訓街。

點呀?睇左我個post又迴避問題呀?唉...算啦,英國係差過大陸架喇,英國係無大陸咁大國崛起架喇,但係又唔見英國人坐貨櫃偷渡去上海?又唔見英國人喺深圳中餐廳打工、洗大餅、販毒賣淫?

你硬要將兩個級數唔同既國家一齊比較,咪笑死人囉

接受現實啦中國人!
ArnoldC 發表於 2007-3-3 00:55 | 顯示全部樓層
原帖由 J702HMY 於 2007-2-24 10:50 發表

英國唔文明?

*離題了

有!!!

你有冇晌英國住過呀?
me? 5 yrs!
ArnoldC 發表於 2007-3-3 00:57 | 顯示全部樓層
原帖由 cky 於 2007-2-24 19:00 發表

唔信咪算囉

只係講單係人地tubes 的 cctv 改善工程都做左幾年
一直做到 08-09 年
定時發放公告晌網上
有實際野俾你睇到好過晌度自吹自擂係咪?

其實cctv係咪真係改善到情況先?
ArnoldC 發表於 2007-3-3 01:00 | 顯示全部樓層

原帖由 J702HMY 於 2007-2-24 10:50 發表

英國唔文明?
有沒有假食品/電器?

*離題了

英國公共事業/服務、基建等各方面既「成就」大家有目共睹...