hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) K74客量調查
開啟左側

[經歷分享/報告] K74客量調查

tina 發表於 2022-3-19 22:01 | 顯示全部樓層

he_01 發表於 2022-3-19 21:58
而家輕鐵得返15分鐘一班

始終以前輕鐵夠密都養咗唔少忠粉
btw K74得20咪仲衰
265B 22年不變
 樓主| AVBWU291 發表於 2022-3-19 22:07 | 顯示全部樓層
建議樓上某用戶收一收聲,唔好影響討論質素。成個小學雞咁,為嘈而嘈。

勿對號入座
將軍澳係收視保證🫡 I mean 討論
teddybus 發表於 2022-3-19 22:11 來自手機 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2022-3-19 21:49
咁可能你撞鬼, 我講既剛開線果陣係2019年都坐唔滿, 依家2022年因為疫情268M比2019年仲少客, 又或者間唔中 ...

其實係你親眼見到268M冇客吖,定純粹憑感覺幻想咋?病向淺中醫呀施主!
tina 發表於 2022-3-19 22:18 | 顯示全部樓層

shakugan2005 發表於 2022-3-19 21:53
天慈相比起天耀/天瑞已經好新, 咁唔好話成個香港都老人區, 邊度仲有新市鎮? D新樓係插針插落去, 如果天慈 ...

2016年慈佑個平均年齡都46今年一定過50

平均50都叫新?
265B 22年不變
shakugan2005 發表於 2022-3-19 22:22 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-3-19 22:18
2016年慈佑個平均年齡都46今年一定過50

平均50都叫新?

香港邊區個平均年齡係低? 天慈邨1997年落成, 天耀/天瑞係1992-1993年落成
shakugan2005 發表於 2022-3-19 22:29 | 顯示全部樓層
teddybus 發表於 2022-3-19 22:11
其實係你親眼見到268M冇客吖,定純粹憑感覺幻想咋?病向淺中醫呀施主!

咁你有冇搭過? 定係你憑感覺幻想D客比黎?
我只係見過一次268M坐到大半滿, 不過都冇人企, 果次係2019年7月下午有班家長帶小朋友入去游泳, 剩係果班人加埋都十幾廿人, ASC坐得3X人加埋佢地都未滿, 我相信依家唔會有一班家長帶小朋友入去游泳

我都只係見過一次有人企, 架車坐得十人都唔知有冇過大欖隧道但條友係要由荃灣企到大欖隧道

tina 發表於 2022-3-19 22:36 | 顯示全部樓層

shakugan2005 發表於 2022-3-19 22:22
香港邊區個平均年齡係低? 天慈邨1997年落成, 天耀/天瑞係1992-1993年落成

4年入伙嘅天恆2016年人口年齡33.9歲,當5年後都淨係37/38年齡低過天慈起碼13歲

補充資料
2016年年齡中位數係 44.3歲,慈佑年齡中位數為46.9,高2.6歲,天恆年齡中位數為33.9歲,低10.4歲
2021年年齡中位數係 46.3 歲  慈佑估算的年齡中位數為 50.4,高4.1歲,天恆估算的年齡中位數為37.1歲,低9.2歲
265B 22年不變
bestwishes706 發表於 2022-3-19 22:37 | 顯示全部樓層
tina 發表於 2022-3-19 21:01
K74而家個死因係同車鏈輕鐵+269D重疊嚴重
唯一獨市嘅天市班客一般都行去嘉湖北搭K73
天慈個老人區嘔到嘅 ...

你見佢開60都唔會有心做好K74,一邊有761P,一邊有K73,本身兩條都係密車多客分哂工,仲邊會搞咁多野

K74下一步就睇吓可唔可以飛走天瑞總站,宜家來回都要入一入都唔見3-5分鐘,至於其它路段都冇乜改動空間
teddybus 發表於 2022-3-19 22:55 來自手機 | 顯示全部樓層
shakugan2005 發表於 2022-3-19 22:29
我只係見過一次268M坐到大半滿, 不過都冇人企, 果次係2019年7月 ...

你見唔到唔代表冇試過
可能啲客俾你嚇走晒唔敢企268M嘿嘿
hadboy5 發表於 2022-3-20 00:34 | 顯示全部樓層

shakugan2005 發表於 2022-3-19 22:29
我只係見過一次268M坐到大半滿, 不過都冇人企, 果次係2019年7月 ...

今年係幾多年呀哥,我俾條人龍搞到要左閃右避因為太多人追車你憑感覺幻想出來的野並不代表,做人唔好活在過去,要面對事實先得㗎,夢遺大師,住元朗睇到的野係咪幻想過你所想的野呀…麻煩閣下回覆前請高調答今年係邊年邊月邊日