hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 九巴月票又又又又買3送1
開啟左側

[經歷分享/報告] 九巴月票又又又又買3送1

kei_hk 發表於 2024-1-7 18:06 | 顯示全部樓層

den_chiu 發表於 2024-1-7 17:57
站長室告示:皇后山推廣優惠1月8日起結束

希望會有新地方做推廣

lsc04d11 發表於 2024-1-7 20:43 來自手機 | 顯示全部樓層
kei_hk 發表於 2024-1-7 18:06
希望會有新地方做推廣

睇下十四鄉幾時開到線  九巴可能都真係會做野呢....
kei_hk 發表於 2024-1-7 22:01 | 顯示全部樓層
lsc04d11 發表於 2024-1-7 20:43
睇下十四鄉幾時開到線  九巴可能都真係會做野呢....

好似九巴插唔到新旗﹐無房比職員長駐做登記。
如果玩無定向時間做登記﹐又或者周六/日唔做登記﹐大家都會好惡攪。

tommy14D 發表於 2024-1-7 22:18 來自手機 | 顯示全部樓層

kei_hk 發表於 2024-1-7 22:01
好似九巴插唔到新旗﹐無房比職員長駐做登記。
如果玩無定向時間做登記﹐又或者周六/日唔做登記﹐大家都會 ...

之前菁田有冇搞
lpc 發表於 2024-1-7 22:34 | 顯示全部樓層
tommy14D 發表於 2024-1-7 22:18
之前菁田有冇搞

之前菁田都係響商場出面搵個職員做登記咋,所以佢要做的話點都做到嘅
kei_hk 發表於 2024-1-8 09:41 | 顯示全部樓層
lpc 發表於 2024-1-7 22:34
之前菁田都係響商場出面搵個職員做登記咋,所以佢要做的話點都做到嘅

無插旗﹐只係派職員不定時擺街站﹐真係有緣人才登記到。
除左初期一兩星期﹐佢總唔會日日都派人﹐朝九晚五(或其他固定時間)都有人擺街站開檔。

到時﹐大家去到夠期之時﹐就要花好多時間去撞彩﹐睇下有無職員做登記。

白行N轉的情況﹐隨時出現。
就算有人報料﹐你去到都可能已經收檔﹐結果又係白行一轉。

但係皇后山的情況就好唔同﹐有插旗有職員長駐﹐扣除食飯之類的時間﹐你去到開聲問就一定登記到。
原則上﹐唔會有白行一轉的情況。

Umeda 發表於 2024-1-8 11:19 | 顯示全部樓層

kei_hk 發表於 2024-1-8 09:41
無插旗﹐只係派職員不定時擺街站﹐真係有緣人才登記到。
除左初期一兩星期﹐佢總唔會日日都派人﹐朝九晚五 ...

2022年11月及12月推廣期內1730-1930左右其實日日都有人, 有時一男一女, 有時一個男仔. 佢地唔著制服, 收埋宣傳版, 職員證都收埋但特登露出kmb少少頸帶出來. 再躲埋暗角玩手機, 開工等收工.  
如果你見到佢地露出小小個kmb少少頸帶而問佢地, 佢地會問你 "現時有無月票?", 之後問 "之前有無買過有無月票?", 總之態度好差想耍走你.  若不是在這裏爬文而事先有準備, 真係搵唔到佢地, 或者搵到佢地都俾耍走/拒絕登記.
唔知職員係咪收到柯打hea做.  

kei_hk 發表於 2024-1-8 12:27 | 顯示全部樓層
Umeda 發表於 2024-1-8 11:19
2022年11月及12月推廣期內1730-1930左右其實日日都有人, 有時一男一女, 有時一個男仔. 佢地唔著制服, 收 ...

單係限死某個時段﹐個時段又唔係長﹐已經令好多人難以登記。

以你講的時段﹐已經好 "蝦" 人區外人﹐唔係KMB的目標客仔﹐真係唔易夾到時間。
假如周六/日唔開檔﹐街外人真係唔極難做到登記。

都唔駛講班職員是否hea做。
註:唔一定係公司叫員工hea做﹐公司開聲叫hea做﹐倒不如直接唔開檔。
所以﹐好大機會係員工自己hea做﹐唔想做咁多野﹐反正做又三十六﹐唔做又三十六。

因此﹐我才會講日後如果十四鄉真係做推廣﹐相信大家想做登記都唔係一件容易事。

反而皇后山由站長處理﹐我做過3次﹐未有一次登記唔到﹐亦未被留難過(除左要求先買月票才做登記)。
最重要﹐差不多係無時間限制。你只要日間過去﹐一個星期7日﹐都可以做登記。

toyl 發表於 2024-1-8 13:44 | 顯示全部樓層
kei_hk 發表於 2024-1-8 12:27
單係限死某個時段﹐個時段又唔係長﹐已經令好多人難以登記。

以你講的時段﹐已經好 "蝦" 人區外人﹐唔係K ...

呢一期集中火力做A/B字頭兩程免一程,可能推廣條數燒得太快唯有暫時停咗3送1先。
唯有無奈講句:恭喜呢7日把握到3送1尾班車的板友們成功登記
tommy14D 發表於 2024-1-8 14:03 來自手機 | 顯示全部樓層

toyl 發表於 2024-1-8 13:44
呢一期集中火力做A/B字頭兩程免一程,可能推廣條數燒得太快唯有暫時停咗3送1先。
唯有無奈講句:恭喜呢7 ...

買二送一係咪好少人使用,先不斷做