hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 灣仔區2024年RPP
開啟左側

[路線計劃/RPP] 灣仔區2024年RPP

Peter03145212 發表於 2024-2-28 13:14 | 顯示全部樓層

UA2892 發表於 2024-2-28 13:11
72A係深灣唯一去轉車站

以黃巴嘅性格,陸續有來
66702686 發表於 2024-2-28 13:17 來自手機 | 顯示全部樓層
kay 發表於 2024-2-28 12:56
590A 590 75都先後陰乾
估唔到97先係隊尾

不過睇返依家D區議會同2017果陣班人已經唔同晒,例如利東依家已經冇左「白鴿孖寶」,唔知取態會晤會有變,仲有唔好忘記中間仲經歷過變天,DQ辭職朝
天空之神 發表於 2024-2-28 13:45 | 顯示全部樓層
UA2892 發表於 2024-2-28 13:11
72A係深灣唯一去轉車站

好明顯如果76 唔死
就不如捉 76 入深灣殺 72A,黃竹坑道轉 72 99 592

又慳埋 76 果 2 架車
.
KW2523 發表於 2024-2-28 13:57 | 顯示全部樓層

UA2892 發表於 2024-2-28 13:12
97下繁返利東係爆

如果得食正放工時間嗰一個鐘多客
連下繁頭尾時段都唔得嘅話
咁不如cut做4出4入吧
 樓主| FBI2 發表於 2024-2-28 14:13 來自手機 | 顯示全部樓層
UA2892 發表於 2024-2-28 13:12
97下繁返利東係爆

爆鬼,企人都未必有
Peter03145212 發表於 2024-2-28 14:15 | 顯示全部樓層
FBI2 發表於 2024-2-28 14:13
爆鬼,企人都未必有

佢不嬲都係吹得就吹😂
asv98.kw131 發表於 2024-2-28 14:28 | 顯示全部樓層

FY5856 發表於 2024-2-28 12:27
真係等睇東區南區繼續血流成河呢邊廂縮1號縮97,那邊廂損人唔知利唔利己想開 79
港島做唔到就去九龍新界搶 ...

講到新界東九巴啲線唔係血流成河咁

82P 取消
85B 取消
272K 縮時
273B 取消
281M 取消
286M 取消

九巴放棄新界東,反而城巴爭新界東,成件事幾好笑

況且 79 有幾損人先?九巴要做新界東穿梭嘅話,晨早就得做,係佢唔做。
73B 開咗半年都冇就話冇客要拉去大鑊西,自己又唔拉 73 / 73A 去上水應付下大鑊西政棍需求。
想做大埔至沙田嘅話唔識拆 72A?W3 仲開 45 分鐘一班?
到底係新界東嘅巴士惡做,定係九巴咁耐都唔積極做就話冇客啊?
忍一時之氣 滅自己威風
asv98.kw131 發表於 2024-2-28 14:45 | 顯示全部樓層
Peter03145212 發表於 2024-2-28 13:14
以黃巴嘅性格,陸續有來

72 同 72A 合併 Super

忍一時之氣 滅自己威風
kay 發表於 2024-2-28 14:48 來自手機 | 顯示全部樓層
66702686 發表於 2024-2-28 13:17
不過睇返依家D區議會同2017果陣班人已經唔同晒,例如利東依家已經冇左「白鴿孖寶」,唔知取態會晤會有變, ...

但呢一刻無人會鬧城巴評估有錯
當然你可以話減班趕客
但同樣減班趕客又唔見592同一下場

佢好人留條90比你
唔好人好似75得返8班
根本已經放棄中環返黃竹坑鴨脷洲巴士服務
Kj2052 發表於 2024-2-28 14:49 | 顯示全部樓層

asv98.kw131 發表於 2024-2-28 14:28
講到新界東九巴啲線唔係血流成河咁

82P 取消

佢疫情期間停w3先係致命傷