hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 75分鐘一班E11B
開啟左側

[突發!] 75分鐘一班E11B

AtrHenu 發表於 2024-4-11 21:52 | 顯示全部樓層

Sita1004-1017 發表於 2024-4-11 18:13
行返以前20分鐘一班E11A取消E11 B

邊個叫佢咁無聊又兜迎東又兜裕雅,條條線都變成E22A ...

大快活分分鐘會好像E21D,E23A一樣試將人座率一般的E41,E42,E42P三合二全日兜齊裕雅,映灣園,迎東,滿和樓做E43(八幹年代)翻版,同E29,E11A,齊齊鬥長鬥塞班.
AtrHenu 發表於 2024-4-11 22:00 | 顯示全部樓層
Sita1004-1017 發表於 2024-4-11 12:35
岩岩現場直擊又消失一班E11B,80分鐘一班

真係打回原形唔好累人啦

呢個就係飛人二部玩平板自動化取消東涌區站長改由督察或航天城(失)遙控站睇的後果,但講到尾E21B,E11B當日改線應該由滿和樓經消防局,飛機燃料庫,暢達路延至航天地城方便同E11,E21字軌大家救濟兼對灣仔,美孚去後勤服務影響細D.
AtrHenu 發表於 2024-4-11 22:17 | 顯示全部樓層
whzzzz 發表於 2024-4-11 11:24
有員工價,價錢牌唔係問題,問題係A11 服務唔到後勤區。

既然兩巴(紅車二部,大快活長勝)都對平價E車愛理不理下應該可考慮將S64,S64X改成聯營S4之後兜齊超級一號貨站,機場警署,空郵,空廚,國泰城,航天城循環穿梭GTC,東涌地鐵站,滿逸東之後增設所有A車(包括:A17,A20,A25,A38,A42,A43P)員工免費轉乘優惠,這樣全線E車話知你揾笨地兜到天花龍鳳或收車疏到highhigh到有最後的救兵出市區.
neoplan720p 發表於 2024-4-12 01:09 | 顯示全部樓層

violet 發表於 2024-4-11 18:10
A線先係啦,睇吓B5

咁你要睇下A12用咗幾耐先將非繁班次由60分變做30分。

*疫情前,A12非繁開緊20,即係而家仲未完全復常。(仲要做多咗個港豬噢,聲稱多咗客架喎)
古生死左,大家終於可以支持返青衣有合理既巴士服務啦。
 樓主| Sita1004-1017 發表於 2024-4-12 07:44 來自手機 | 顯示全部樓層
AtrHenu 發表於 2024-4-11 22:17
既然兩巴(紅車二部,大快活長勝)都對平價E車愛理不理下應該可考慮將S64,S64X改成聯營S4之後兜齊超級一號貨 ...

實情係呢啲轉乘都冇咩人用

不過最慘係東涌綫/機場快綫站點不足,如果後勤區或者國泰城有地鐵站屎水啲服務真係可以當透明都得

而依家E11A/E11B做到咁嘅垃圾款,5年之後都應該可以拜拜
AtrHenu 發表於 2024-4-12 08:33 | 顯示全部樓層
Sita1004-1017 發表於 2024-4-12 07:44
實情係呢啲轉乘都冇咩人用

不過最慘係東涌綫/機場快綫站點不足,如果後勤區或者國泰城有地鐵站屎水啲服 ...

其實龍LWB係7年前初初有呢個倒頭轉乘時有一堆橫額宣傳,不過貨運/博覽館班工人非常堅拒地坐E34(36/37),E42出市區,不會善用呢個BBI再轉A37,A46處理.

btw,大快活應該加大力度宣傳呢個後勤A車轉乘兼開放埋俾員工和轉多次紅巴優惠,來谷高A47X,A30,A38,A42入座率兼搶對家屎水的客源.
 樓主| Sita1004-1017 發表於 2024-4-12 08:40 來自手機 | 顯示全部樓層

AtrHenu 發表於 2024-4-12 08:33
其實龍LWB係7年前初初有呢個倒頭轉乘時有一堆橫額宣傳,不過貨運/博覽館班工人非常堅拒地坐E34(36/37),E42 ...

咁樣轉好好玩咩?加埋港島或E23嘅服務範圍根本好難A車轉九巴

啱啱收到回覆又係車長缺勤脫班,但係直接收到80分鐘一班真係完全不可接受,同摺線冇分別

咁嘅服務仲點樣支持你屎水?等車嘅時間都夠我搭地鐵來回
psypericarp 發表於 2024-4-12 08:56 來自手機 | 顯示全部樓層
80分鐘真係過份左,將條線交俾九巴,應該會轉好。
 樓主| Sita1004-1017 發表於 2024-4-12 09:03 | 顯示全部樓層
psypericarp 發表於 2024-4-12 08:56
80分鐘真係過份左,將條線交俾九巴,應該會轉好。

一早劃清左界線啦,點會分到比九巴龍運

之前搞呢啲重組嗰陣已經話成日想諗住一部車都唔使加又要做咁多客係一定出事,而家咪現曬影,係連埋東涌北都受害

E23A就算有客都俾佢以往15-20減到30,自己倒自己米

搞到條條線都兩個鐘一單,又要記唔同時間搭咩路線,難為乘客又苦了車長,就係為咗成全你「一部車都唔想加」!
AtrHenu 發表於 2024-4-12 21:38 | 顯示全部樓層

Sita1004-1017 發表於 2024-4-12 09:03
一早劃清左界線啦,點會分到比九巴龍運

之前搞呢啲重組嗰陣已經話成日想諗住一部車都唔使加又要做咁多客 ...

E23由13年前彩虹邨(碧海樓)改到慈雲山南做總站後維持14架車下已經開始做唔到全日15-20分班,只係有埋E23A呢條怪獸線兼不停加曉時下就更加逐漸變成全日20-40分班揾紅磡,佐敦去後勤人笨.