hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 為何中東國家的首相不聽恐怖份子所說的說話 ...
開啟左側

為何中東國家的首相不聽恐怖份子所說的說話

kmb~mcw1 發表於 2007-8-4 19:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

Dolphin 發表於 2007-8-4 22:53 | 顯示全部樓層
放左可以以後捉番,人質死左就唔會番生.

比我做決策者,我會放塔理班犯人先.放之前,順便叫南韓
科水十億八億美元先做野,用來以後加強保安裝備都好.

攪掂之後會講到明,下不為例,其他無無謂謂外國人仕一律請走.
唔走就一切後果自負.
BMW E46 320i
3ASV196 發表於 2007-8-4 23:31 | 顯示全部樓層
原帖由 Dolphin 於 2007-8-4 22:53 發表
放左可以以後捉番,人質死左就唔會番生.

比我做決策者,我會放塔理班犯人先.放之前,順便叫南韓
科水十億八億美元先做野,用來以後加強保安裝備都好.

攪掂之後會講到明,下不為例,其他無無謂謂外國人仕一律請走.
唔走就一切後果自 ...

不過講真, 班南韓人去, 就預左risk....
如果放d 恐怖份子出黎, 之後死的人可能仲多...
亦令其他恐怖份子覺得呢一步可行, 可能出現
更多類似事件......
3ASV196.KE7270
053h4 發表於 2007-8-4 23:37 | 顯示全部樓層

Ketsu 發表於 2007-8-5 00:26 | 顯示全部樓層
其實老實講句
阿富汗政府唔肯以釋放塔利班既囚犯
黎交換韓國人質又係無可厚非
因為今日佢地咁做
聽日呢d 恐怖份子分分鐘捉哂成村人做人質要脅政府都得
到時人質唔好話23個
230個都仲得...

其實悲觀d 講句
呢班南韓人質似乎有點「祭旗」既感覺
阿富汗政府就預左佢地企硬架喇
但佢地想用武力救人質又一黎唔知佢地響邊度
二黎人質係分開囚禁既
真係除非佢地犀利到同時搵到人質既藏參地方
仲要同一時間take action救人
兼唔好殺錯人質
否則你救得一邊人質
另一邊就全部俾人槍斃哂
同埋而家睇人質既情況
似乎就算唔被槍斃都似乎唔捱得幾耐
再加上捉佢地既人根本連死都唔怕
唔怕死既人根本就係最得人驚既人
呢班人響呢次事件都可謂就算贏唔到都唔會輸
所以呢單野似乎真係唯有靠番南韓自己果邊
(靠美國?佢都自身難保啦!)

如果南韓果邊始終都同恐怖分子傾唔掂呢單野
睇黎人質條命都...

記得話第一名死者既家屬
諗住等埋其餘既人質安全返國
先至同死者舉行葬禮
如果更悲觀d 諗
佢地似係等埋班人質既...(...)
之後就一齊...(...)

(後面(...)既野...唔好講啦...)
Abusing dead rule -> Denial of reality
gn3509 發表於 2007-8-5 00:36 | 顯示全部樓層
原帖由 Ketsu 於 2007-8-5 00:26 發表
其實老實講句
阿富汗政府唔肯以釋放塔利班既囚犯
黎交換韓國人質又係無可厚非
因為今日佢地咁做
聽日呢d 恐怖份子分分鐘捉哂成村人做人質要脅政府都得
到時人質唔好話23個
230個都仲得...

其實悲觀d 講句
呢班南韓 ...

如果塔利班唔放人,
救人呢招係絕對冇用
你估特種部隊衝入去快啲定恐怖份子按制引爆炸彈一獲熟快啲?
今期流行:690是原罪
MEMPHIX 發表於 2007-8-5 18:26 | 顯示全部樓層

上次阿富汗先用幾個囚犯交換個記者
比人剷到上天
武裝份子他日可能會成日用甘方法換取囚犯出黎
係…今次果廿幾個人係好唔好彩
但係果啲囚犯你估係二打六咩
如果係亂過馬路比人拉,你話會唔會比塔利班保出黎?
佢地係咩囚犯,自己諗下啦
出返黎咪又係到處搞事
到時死幾多人?肯定多過23囉

如果下下都甘聽武裝份子話既
不如比塔利班統治地球啦
老婆打老公?因住比雷劈呀妳!