hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) [轉載] 日久見人心:葉劉奸黨名單
開啟左側

[轉載] 日久見人心:葉劉奸黨名單

111 發表於 2007-12-3 20:07 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

由今天起罷買、罷看、罷支持這些人的一切商業活動,歡迎大家加入:

1. 蘇絲黃(當年和黃毓民一起主持「怒人甲乙丙」反廿三,昨天選舉日長伴葉劉身邊掃票)
2. 李克勤 (由國民教育大使,到為葉劉參選站台,其他港星歌星都冇你咁xx)
3. 徐家傑(十幾年後來打十成按揭?仲想人信 ICAC 迫害你?)
4. 李思琪(你係人定係鬼呀?果然,你唔相信法庭,所以支持乜都靠個信字的葉劉)
5. 關菊英(你支持果個唔係咩長子嫡孫!係輸左的xx仔!)
6. 鍾逸傑(做英國人做到你支持希特拉,SHAME ON YOU!你死左夠膽同邱吉爾講,希特拉係民主選出來的嗎?)
7. 史泰祖 (有人唔做,在最差的時間選擇去做裝門面的狗?做醫生做到你咁蠢,死左去算啦)
8. 高永文 (唔好俾我見到你,否則一定用潮州粗口鬧爆你)
9. 許冠文 (唔好意思,今次你支持葉劉,係呢二十年來最好笑的黑色喜劇,番去做恥笑自己的笑匠算啦,哈哈哈)
10. 倪震 (蘋果攻擊葉劉你好傷心?你當年點樣攻擊劉錫明,你記得嗎?抵你俾倪匡咁樣養大你,一點也配不起做沙翁倪匡個仔,你係一件完全垃圾的xx仔!)

已用xx代替敏感文字

評分

參與人數 10iPower -41 aPower -15 收起 理由
Fun_FC -10 -5 太偏激
s3n354 -5
ccicoltd + 3
DM9172 -5
HY671 -3 -2 - 使用粗口諧音 - 人身攻擊
kmb_gu657 -5 內容過分偏激, 並有人身攻擊成分 ...
68A -10 不知所謂
virus + 5
cong -10 -5
edhong -3 -1

查看全部評分

3ASV196 發表於 2007-12-3 20:36 | 顯示全部樓層
其實唔同人有唔政見好正常,
但一唔同, 就話人奸黨, 仲要加d後面那d說話, 是否有d過份?

咁同部分人, 少少野就話人漢奸, 又有乜分別?

我見到好多人的說話越來越偏激, 不理性

3ASV196.KE7270
DK704_3N133 發表於 2007-12-3 21:18 | 顯示全部樓層
我睇第一個要罷買..罷看..罷支持的一切任何言論ge人應該係樓主/打呢篇文ge人
理由同2樓一樣
GC431 發表於 2007-12-3 23:02 | 顯示全部樓層

小弟覺得樓主講d 野真係唔係咁成熟,支持葉劉 = 衰人,完全無 Logic 而言,就尋日既

數據所見,都有成一半人係支持葉劉 wor ,唔通樓主認為香港島係衰人

同埋某份報章指葉劉係有鐵票同埋好大既後台,頭先返學聽到原來葉劉既背景冇後台(有聽眾參加助選團打上電台)。

正如二樓樓主所講,每個人都有唔同既政治立場,應該互相尊重,就好似每個人都有宗教自由。
petcity 發表於 2007-12-3 23:09 | 顯示全部樓層
HY671 發表於 2007-12-3 23:24 | 顯示全部樓層
樓主原文有操口諧音,大家揮定手同佢講拜拜仲好。

有樓主咁樣人品既人支持陳太,我地係咪應該轉軚支持葉劉?
永遠懷念MJ
DK704_3N133 發表於 2007-12-3 23:32 | 顯示全部樓層

原帖由 HY671 於 2007-12-3 23:24 發表
樓主原文有操口諧音,大家揮定手同佢講拜拜仲好。

有樓主咁樣人品既人支持陳太,我地係咪應該轉軚支持葉劉?
曲線支持葉太ma
原帖由 petcity 於 2007-12-3 23:09 發表
如果,我話如果,葉劉當選,到時有人話係佢抹黑陳太得出既果
應該大把人支持,拍掌叫好,要推翻結果

但今次,有分析指葉劉係臨尾受抹黑而影響選情,又冇乜人出聲
可能因為佢抵死

我成日話,香港人仲係爭D至好講全面普選,因為有D咁唔 ...

抹黑輸三萬票
唔抹黑會輸幾多??
以陳太個名.....居然值三萬票.....你話邊個贏??

petcity 發表於 2007-12-3 23:36 | 顯示全部樓層
DK704_3N133 發表於 2007-12-3 23:39 | 顯示全部樓層
原帖由 petcity 於 2007-12-3 23:36 發表

今朝睇新聞,有學者話臨尾葉劉受抹黑而影響選情
但冇講實際數據

咁就唔知la....淨係知道如果睇埋08年ge選舉......
葉太囉晒分...今次都係輸比中產同陳太D鐵票
GC431 發表於 2007-12-4 00:20 | 顯示全部樓層

原帖由 petcity 於 2007-12-3 23:09 發表
如果,我話如果,葉劉當選,到時有人話係佢抹黑陳太得出既果
應該大把人支持,拍掌叫好,要推翻結果

但今次,有分析指葉劉係臨尾受抹黑而影響選情,又冇乜人出聲
可能因為佢抵死

我成日話,香港人仲係爭D至好講全面普選,因為有D咁唔 ...

我都幾贊成波比兄所講

一個民主制度,如果d 選民係無受到教育,選民可能會被人利用,甚至可能會出現貪污既情況

所以普選未必係一個好有效咁揀到一個好既特首

評分

參與人數 1aPower +1 收起 理由
edhong + 1

查看全部評分