hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 龐愛蘭話要關心家長同下一代
開啟左側

龐愛蘭話要關心家長同下一代

nwfb1601 發表於 2008-8-24 22:36 | 顯示全部樓層

原帖由 AD18 於 2008-8-24 11:00 發表

琴晚睇完之後
真係覺得民建聯班人係抵比人話
班人想搵 d 野串長毛
但最後比長毛反咬番轉頭
同埋長毛係今次既表現真係好好
真係好少見佢出聲
而個人覺得出聲出得最多係 DAB 同埋龐愛蘭

*睇左琴晚既論壇 , 更加令我值 ...

最低能0既就係BAD講到取消立法會功
能界別0個陣,佢地竟然話「會聽從中
央指示」......

0個一刻我同老豆真0係忍唔住笑0左出
0黎。咁樣俾個位長毛喪寸,只可以講
句:抵佢死......
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
Cantona 發表於 2008-8-24 23:16 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1601 於 2008-8-24 22:36 發表

央指示」......

句:抵佢死...... http://img.photobucket.com/album ...

可惜,左霸王在新界東的支持度甚高,很大機會帶埋這位在論壇中表現得囂張討厭的陳克勤入局呢
PoohPoohJoe 發表於 2008-8-24 23:36 | 顯示全部樓層
BAD大部分時間做野都唔經大腦
盲目跟隨中國的中央
經過呢4年
如果選民有雪亮既眼睛
佢地就知會投邊個
AD18 發表於 2008-8-25 00:07 | 顯示全部樓層

原帖由 nwfb1601 於 2008-8-24 22:36 發表

央指示」......

句:抵佢死...... http://img.photobucket.com/album ...

講開又講
琴日打完波返屋企果陣
見到 DAB 既宣傳 banner 比人破壞
劉江華就比人打橫 " 界 " 爛
陳克勤果部份 , 直頭成個頭 " 界 " 甩左  

*又再一次證明佢係當晚既言論有幾可笑
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
PoohPoohJoe 發表於 2008-8-25 00:36 | 顯示全部樓層
睇黎今次既形勢
BAD有機會大敗
AD18 發表於 2008-8-25 00:42 | 顯示全部樓層
原帖由 PoohPoohJoe 於 2008-8-25 00:36 發表
睇黎今次既形勢
BAD有機會大敗

黎緊個結果
真係要睇下選民既眼光喇

*不過個人覺得建制派同泛民主派既戰果都係差唔多
要針對ADL呢間如此垃圾既車廠,理由唔需要多
 樓主| orange 發表於 2008-8-25 01:00 | 顯示全部樓層

民建聯點會輸呀,劉華就算今次輸,最多咪又做
車手--多謝卿姐提番91年佢同Martin Lee一樣
係港同盟成員--又或者賴中央唔支持佢

至於克勤仔,入特首辦囉7萬人工好過做議員,
以佢表演上立法會只會俾人串到一楝都無
益童學校,全民教育
leslie 發表於 2008-8-25 01:14 | 顯示全部樓層
原帖由 orange 於 2008-8-25 01:00 發表
民建聯點會輸呀,劉華就算今次輸,最多咪又做
車手--多謝卿姐提番91年佢同Martin Lee一樣
係港同盟成員--又或者賴中央唔支持佢

至於克勤仔,入特首辦囉7萬人工好過做議員,
以佢表演上立法會只會俾人串到一楝都無 ...

劉華, shame on you!

好多沙田人都好不齒呢位人兄當年轉軑之行為, 為入LC攪到立場都無埋...作為一個政治人物的基本從政原則都沒有, 真係連對面岸的蔡菜子都不如...

"塞唔入"果位又提自己23條時的"功勞",唉,唔好玩啦,投你的人係咩人先?(你呢d咪又係牆頭草,只是人民力量要你當日轉軑罷了)
L. Chan - 我們堅持才有希望!
nwfb1601 發表於 2008-8-25 10:44 | 顯示全部樓層
原帖由 AD18 於 2008-8-25 00:07 發表

講開又講
琴日打完波返屋企果陣
見到 DAB 既宣傳 banner 比人破壞
劉江華就比人打橫 " 界 " 爛
陳克勤果部份 , 直頭成個頭 " 界 " 甩左  

我0個區都係啦......屋企附近0既BAD
poster 全部都俾人「斬首示眾」......

可想而知 BAD 係港島係幾咁乞人憎
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
SunnyJacky9094 發表於 2008-8-25 12:42 | 顯示全部樓層

我學校出面嘅banner, 區議會選舉時, 不分黨派不分候選人, 全部界甩哂.....
700萬人裏, 我選擇了你。