hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 明天會唔會有真系有是發生
開啟左側

明天會唔會有真系有是發生

edhong 發表於 2008-9-12 13:55 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
 樓主| AD15113 發表於 2008-9-12 15:21 | 顯示全部樓層
原帖由 AVD1 於 2008-9-12 12:08 發表

其實樓主何必 杞人憂天
要死的, 神自有安排

如果事件真的發生
可能死真是一種福氣 (唔需要睇到自己痛失親人及家園)

死就唔系話怕,,因為唔系你一個人死,如何系真既話只系覺得有d可惜。
leslie 發表於 2008-9-12 17:11 | 顯示全部樓層
不過呢兩日天氣有點怪(好熱呀), 我預測黎緊三日會落大雨lor...
L. Chan - 我們堅持才有希望!
fw1321 發表於 2008-9-12 17:28 | 顯示全部樓層

原帖由 leslie 於 2008-9-12 17:11 發表
不過呢兩日天氣有點怪(好熱呀), 我預測黎緊三日會落大雨lor...

台灣以東有個頗強既颱風, 香港食緊下沉氣流。
3AD172004 發表於 2008-9-12 20:41 | 顯示全部樓層
在過去十年曾經出現多個有關災難或世界末日的預言,但這些預言,有部份最終都證實並不真確。

曾經有人說1998年和2001年會是世界末日,但如今1998和2001都已經過了很久,現今世界仍然存在。

1999年曾有人預計在8月18日,太陽系九大行星與太陽形成十字架形狀時會有浩劫(不知是否正確),當日土耳其的伊斯坦布爾就發生造成數萬人死亡的地震。

至於將來的情況,實屬難以預計,不過1998年亞視節目《今日睇真D》就提到於2028年可能會有巨型殞石墮落地球......

主賜我異象,來委身香港!
on11358 發表於 2008-9-12 20:52 | 顯示全部樓層
原帖由 fw1321 於 2008-9-12 17:28 發表 台灣以東有個頗強既颱風, 香港食緊下沉氣流。

係啊,森拉克中心風力達到200公里,下沉氣流搞到香港呢兩日空氣質素極差,
連小弟向來無鼻敏感,唔知係唔係感冒加上空氣污染,今日個鼻十分痕癢。
AVD1 發表於 2008-9-13 08:19 | 顯示全部樓層

原帖由 3AD172004 於 2008-9-12 20:41 發表
在過去十年曾經出現多個有關災難或世界末日的預言,但這些預言,有部份最終都證實並不真確。

曾經有人說1998年和2001年會是世界末日,但如今1998和2001都已經過了很久,現今世界仍然存在。

1999年曾有人預計在8月18日,太陽 ...

而家已經有人話 2012 年 12 月 21 日又唔知會咩事....

年年都有人講,
下下咁驚, 不如唔好做人......
LJ7006 = MF5119 = AVD1
Fun_FC 發表於 2008-9-13 08:43 | 顯示全部樓層
果然真係有事,今日天文台發出左入秋以來第一個紅色火災危險警告。

樓主,信呢D野做咩,天要你死,就避都無得避架啦!唔想咁快死既,就好好保護環境,減少對地球的破壞吧!人類現在沒多唔少正在自食其果。(我沒說地震關破壞環境事)
super3egg 發表於 2008-9-13 20:56 | 顯示全部樓層
原帖由 Fun_FC 於 2008-9-13 08:43 發表
果然真係有事,今日天文台發出左入秋以來第一個紅色火災危險警告。

樓主,信呢D野做咩,天要你死,就避都無得避架啦!唔想咁快死既,就好好保護環境,減少對地球的破壞吧!人類現在沒多唔少正在自食其果。(我沒說地震關破壞環境事) ...
然而,地震頻仍有部分真的是因為人類破壞環境而發生的
AVD1 發表於 2008-9-14 01:06 | 顯示全部樓層

原帖由 super3egg 於 2008-9-13 20:56 發表
然而,地震頻仍有部分真的是因為人類破壞環境而發生的

例如興建水壩

講真, 地震真係好恐怖
不過當自己遇到 o既 時候, 根本冇得避,
只好面對, 所以樓主真係冇得驚 ~
LJ7006 = MF5119 = AVD1