hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 地下電台啟播
開啟左側

地下電台啟播

樓主| chai 發表於 2005-10-5 13:47 | 顯示全部樓層

[ref=385965]HY671[/ref]  在 2005-10-5 09:55 發表:

現在的黃偉文不知甚麼來頭,但把聲唔多好聽,梗係覺得佢想走
陶傑路線——不過都係慳d好啦。

據了解﹐此人曾任職『明報』及『壹傳媒』﹐商台希望借他
想一些較合『市場』口味的策略﹐當時大家只要聽聽﹐
商台現於早上時段﹐究竟餘下多少廣告﹐就知道此人的
策略如何迎合『市場』路線。

另外可以肯定的﹐就是此人曾涉及『性騷擾』案件﹐所以
有『黃豬手』稱號。
*天下雖安 忘戰必危*
皓庭 發表於 2005-10-5 20:35 | 顯示全部樓層
[ref=386068]HY671[/ref]  在 2005-10-5 01:29 PM 發表:

如果係同人傾閒偈既請用imsg,如果係貼文同人分享、討論的話,
咁唔該講清楚d你想講既野。

下?我完全睇得明佢想講咩喎,唔洗下下畫公仔...?
M 發表於 2005-10-5 20:40 | 顯示全部樓層
[ref=386056]S3BL100[/ref]  在 2005.10.5 12:57 發表:

閣下似乎忘記了法律設立的本意.

本意又點?香港係法治社會,當然要遵守香港法律。
既然非法建立電台係犯法既,唔通法官話左「捍衛自
論自由」就可以縱容果d非法建立電台既人麼?
抵制家樂福‧打倒妖僧達賴
238X 發表於 2005-10-5 21:22 | 顯示全部樓層

[ref=386304]皓庭[/ref]  在 2005-10-5 08:35 PM 發表:

下?我完全睇得明佢想講咩喎,唔洗下下畫公仔...?

在這種議題上,真的有人不明白有甚麼問題?

即使把猜測計算在內,我最多只有一半把握明白
有關言論。
推文或跟推文者帖,一律舉報,不作通知
 樓主| chai 發表於 2005-10-6 01:40 | 顯示全部樓層
[ref=386313]M[/ref]  在 2005-10-5 20:40 發表:

本意又點?香港係法治社會,當然要遵守香港法律。
既然非法建立電台係犯法既,唔通法官話左「捍衛自
論自由」就可以縱容果d非法建立電台既人麼?

由 S3BL 100 兄提出的『法律本意』﹐和 M 兄所說的
『法治社會』﹐根本為兩個獨立而無關係之意見﹐
因此不可混為一談。
*天下雖安 忘戰必危*
on11358 發表於 2005-10-6 10:49 | 顯示全部樓層
他們的做法似乎剝奪了原本想收聽該時段新城節目的權利,也對新城電台不公。

[ Last edited by on11358 on 2005-10-6 at 10:52 ]
307 發表於 2005-10-6 11:21 | 顯示全部樓層

[ref=385965]HY671[/ref]  在 5.10.2005 09:55 發表:
講起呢兩個節目,第一樣即刻諗到既就係「教人乜野係懶音」。

好心李小姐撈左傳媒呢行咁耐就認真改下自己既懶音,成日都係
度「貧」友(朋友)、「真」蔭權、「突」首...(仲有幾個成日講既懶
音。仲有,總覺得她對曾蔭權太苛刻,有點去到無野搵野黎挑既地
步。

昨天是甚麼節目一週年(黃昏果個),有甚麼好慶祝?不是一年前黃
毓民被人炒,點會有呢個節目?係度助慶只會諗起之前唔光彩的事。

施南生就常識不足,不過都算鎮的住個場,但逼迫高官既技倆明
顯不夠老練。

張楚勇就一般,無乜突出之感。

現在的黃偉民不知甚麼來頭,但把聲唔多好聽,梗係覺得佢想走
陶傑路線——不過都係慳d好啦。

聽聞李小姐在開始做電台之後係有搵過語言治療師的,
情況亦都係好左唔少,
當然同滿意又真係仲有距離啦...

施女士講野就真係唔得喇...

張楚勇把聲似做半夜節目多一點...

黃偉民就真係唔得喇....

ps: 多謝orange兄指正。

[ Last edited by 307 on 2005-10-6 at 20:39 ]
只罵不建議=不負責任
orange 發表於 2005-10-6 14:47 | 顯示全部樓層
[ref=386721]307[/ref]  在 2005-10-6 11:21 AM 發表:

聽聞李小姐在開始做電台之後係有搵過語言治療師的,
情況亦都係好左唔少,
當然同滿意又真係仲有距離啦...

施女士講野就真係唔得喇...

張楚勇把聲似做半夜節目多一點...

黃偉文就真係 ...

搞清楚少少,此「文」不同彼「民」,如果係黃偉文
(填詞o個位)再開咪收聽率應該會升,至於一台總監
就....

不過我都係最鍾意林狗講政治,又抵死又好笑
leslie 發表於 2005-10-6 15:11 | 顯示全部樓層
[ref=386798]orange[/ref]  在 2005-10-6 02:47 PM 發表:

就....

唔知柴兄提及的"黃豬手"是在可時"出招"而得名?記得97年summer時x傳媒旗下的"一本便 X"就曾經有一高層涉及性騷擾一女記者,唔知黃某是否當中的主角?
L. Chan - 我們堅持才有希望!
HY671 發表於 2005-10-6 17:01 | 顯示全部樓層

[ref=386798]orange[/ref]  在 2005-10-6 02:47 PM 發表:
就....

電台節目唔會日日介紹主持人時講埋個名點寫,咁正常都打個
覺得多d人用既字。;)

原文已改,謝提醒。
永遠懷念MJ