hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 旅遊巴士及過境巴士 (B6) Youtube: NR331司機遇上惡人先告狀, "治鬼車" ...
返回列表 發新帖
開啟左側

Youtube: NR331司機遇上惡人先告狀, "治鬼車"

樓主| leslie 發表於 2009-10-17 23:16 | 顯示全部樓層

都預左上載者鎖文

BACK已UP了...
L. Chan - 我們堅持才有希望!
sevenguy 發表於 2009-10-18 03:23 | 顯示全部樓層
原帖由 cktse 於 2009-10-17 14:49 發表
段片收埋左
要睇返要去另一條link
http://video.online.hk/watch/16880

搭唔到前車就搵呢位車長出氣, 雖然唔知之前發生嘅事,
但好明顯呢一對玖男女未上車已暗中著住部機影嘢,
100%係有計劃地搞事!
多謝師兄貼返條link出嚟!
nwfb1601 發表於 2009-10-18 14:56 | 顯示全部樓層
原帖由 Hotcha‧Regen 於 2009-10-17 06:39 發表

講得啱丫~
我地成班同事都成日話俾劉德華累死,
一句「今時今日咁o既服務態未夠o架」搞到d客以為自己大晒!
佢一句咁o既野都唔知玩死左幾多打工仔!

車長,支持你!

咪係囉......我上份工都係要做 CS 呢樣0野,真係
好多時都左右做人難,渣正0黎做怕俾客 port;
鬆手 D 0既,又怕俾上頭炳。

有時甚至對個客好D,都可以俾佢地玩返轉頭,
真係好心著雷劈......
短 Trident 集團主席、愉景灣之友暨 sica何洛瑤 fans:Dbay116
homanbean 發表於 2009-10-18 15:41 | 顯示全部樓層

原帖由 cktse 於 2009-10-17 14:49 發表
段片收埋左
要睇返要去另一條link
http://video.online.hk/watch/16880

兩條茂利唔俾人講 唔聽人講
人地見佢講極唔明 叫佢唔滿意可以投訴
佢又話人唔憂做

呢個師傅已經好好老脾喇
俾著第2個 唔熄車話有人搞事都鬧返佢轉頭
依家香港好多人俾幾個臭錢就係度扮晒野
呢兩條茂利仲好意思放條片上黎
真係返去問下人個醜字點寫啦
-   知足者自然常樂   -
iczer3 發表於 2009-10-18 18:14 | 顯示全部樓層
原帖由 JN6854 於 2009-10-17 14:06 發表
意料之內地今日真係見報
已知頭條日報有刊登 並指二人反被網民指責其不是

And Yahoo
http://hk.news.yahoo.com/article/091016/3/eq8f.html
Enviro 500!
jackson_bus 發表於 2009-10-21 23:05 | 顯示全部樓層
原帖由 nwfb1601 於 2009-10-18 14:56 發表

咪係囉......我上份工都係要做 CS 呢樣0野,真係
好多時都左右做人難,渣正0黎做怕俾客 port;
鬆手 D 0既,又怕俾上頭炳。

有時甚至對個客好D,都可以俾佢地玩返轉頭,
...

講得一d都無錯
現今的人越大聲就代表越正確
拍片上youtube,條片越長鬧人鬧得越激烈就代表越有道理
搵上司/熱線投訴就係正常程序
費時同d小職員講咁多~~
劉華真係多 謝晒
JN6854 發表於 2009-10-22 00:44 | 顯示全部樓層

原帖由 iczer3 於 2009-10-18 18:14 發表
And Yahoo
http://hk.news.yahoo.com/article/091016/3/eq8f.html

正式0黎講唔係Yahoo
係雅虎引自「星島日報」新聞
放狗咬流浪貓屬違反防止殘酷對待動物條例