hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 第五十二屆澳門格蘭披治大賽車(東望洋大賽)參賽名單 ...
開啟左側

第五十二屆澳門格蘭披治大賽車(東望洋大賽)參賽名單

CZ_6686 發表於 2005-11-2 19:58 | 顯示全部樓層

[ref=410405]jorg[/ref]  在 2005-11-2 07:55 PM 發表:

小弟講ge係01年東望洋
谷口信輝同顏士拿,拿達活鬥到難分難解真係精采
呢場小弟最鐘意睇顏士拿對谷口信輝o個part

最後第三果位就係拿達活
DA9195 發表於 2005-11-2 22:45 | 顯示全部樓層
[ref=408114]jorg[/ref]  在 2005-10-31 12:59 AM 發表:

小弟認為rydell的技術只是一般
所以奪標機會應該麻麻
舊年佢楂楂下都俾andy priaulx放甩左
rydell的技術應該同顏士拿差唔多

你唔好唔記得佢係SEAT車隊,係澳門無數據,加上頭驅車,上年到第三名,仲有佢單打獨鬥無隊友支援,佢既技術我認為已經好超卓
另Rydell係外國評價好高架,如果唔係VOLVO唔再出賽,佢絕對唔會過擋西亞
不過唔知點解佢唔尾驅房車賽(只見佢過F550/F575跑GT)
依度唔可以真資料,會俾人插
jorg 發表於 2005-11-2 22:55 | 顯示全部樓層
[ref=410661]DA9195[/ref]  在 2005-11-2 10:45 PM 發表:

你唔好唔記得佢係SEAT車隊,係澳門無數據

呢個我認同一半
無data係難跑好多
但rydell並唔係冇o黎過澳門
所以俾人放甩成兩秒幾係有少少於理不合
反觀愛快車手勒連尼02年都係一個人力敵3架寶馬(第2回合)
加上佢係第一次o黎澳門
佢都冇俾人放甩成條街
反而係佢放甩第三位的顏士拿成條街
最勁係迫到古圖炒車果part
警HKP察
Dendrobium 發表於 2005-11-2 23:05 | 顯示全部樓層

簽名被屏蔽
DA9195 發表於 2005-11-2 23:10 | 顯示全部樓層
[ref=410682]jorg[/ref]  在 2005-11-2 10:55 PM 發表:

呢個我認同一半
無data係難跑好多
但rydell並唔係冇o黎過澳門
所以俾人放甩成兩秒幾係有少少於理不合
反觀愛快車手勒連尼02年都係一個人力敵3架寶馬(第2回合)
加上佢係第一次o黎澳門
佢都冇俾人放甩成 ...

但係佢唔知係唔係收到order唔俾上,因為第二回合頭及中段,佢都好貼部寶馬,但係去到尾段個圈速突然慢左
另方程式兩秒幾就話多姐,房車賽又唔係class A都唔太過呀
依度唔可以真資料,會俾人插
jorg 發表於 2005-11-2 23:25 | 顯示全部樓層
[ref=410701]Dendrobium[/ref]  在 2005-11-2 11:05 PM 發表:

翻查02年的大會記錄,320i的直路速度並不是比Altezza快。

以第二回合排位賽為例,最快的一部Altezza直路尾的速度比最快的一部320還快4.2km/h!

而葡京彎至髮夾彎一段Sector 2 320i可以比Altezza快一秒多。

咦,d記錄邊度有得睇?
小弟都有興趣睇下
[ref=410706]DA9195[/ref]  在 2005-11-2 11:10 PM 發表:

但係佢唔知係唔係收到order唔俾上,因為第二回合頭及中段,佢都好貼部寶馬,但係去到尾段個圈速突然慢左
另方程式兩秒幾就話多姐,房車賽又唔係class A都唔太過呀

小弟記得仇師傅話佢架車起步唔夠寶馬快
但極速比寶馬快
所以到葡京彎前又可以追貼320i
睇返第5位的j gene
佢又係俾哥倫尼放甩成條街
我諗team order機會唔大,應該係車手出錯所致

p.s.小弟覺得j gene如果同許士文正面交鋒結果應該同上面差唔多
警HKP察
CZ_6686 發表於 2005-11-2 23:28 | 顯示全部樓層

[ref=410701]Dendrobium[/ref]  在 2005-11-2 11:05 PM 發表:

翻查02年的大會記錄,320i的直路速度並不是比Altezza快。

以第二回合排位賽為例,最快的一部Altezza直路尾的速度比最快的一部320還快4.2km/h!

而葡京彎至髮夾彎一段Sector 2 320i可以比Altezza快一秒多。

真係?
邊度有得睇?
CZ_6686 發表於 2005-11-2 23:31 | 顯示全部樓層
[ref=410706]DA9195[/ref]  在 2005-11-2 11:10 PM 發表:

其實我覺得係有人偏向楂某個牌子既車手姐
講真,睇咁多年就見到B嬴咁多年,悶D姐
Dendrobium 發表於 2005-11-2 23:36 | 顯示全部樓層
簽名被屏蔽
jorg 發表於 2005-11-2 23:39 | 顯示全部樓層

[ref=410742]CZ_6686[/ref]  在 2005-11-2 11:31 PM 發表:

其實我覺得係有人偏向楂某個牌子既車手姐
講真,睇咁多年就見到B嬴咁多年,悶D姐

小弟個人比較欣賞benz的車手(盧域,舒奈達,阿慕廉)
舒奈達同盧域夠博,而阿慕廉手車夠定
警HKP察