hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 油站入油
開啟左側

油站入油

2500 發表於 2005-12-11 18:52 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

今日係80x 花左$69買(個油站)
lf5499 發表於 2005-12-11 22:51 | 顯示全部樓層
 樓主| 2500 發表於 2005-12-11 23:59 | 顯示全部樓層
人地寫買$69.9,我買$69
原來我買貴左lu~
套油站包左部油車同一部紅色pajero
吾貼吾代表無部油車
甘人地都無部紅色pajero係吾係買貴左?
乜原來80x有散買個景?
HY671 發表於 2005-12-12 09:53 | 顯示全部樓層

[ref=441910]2500[/ref]  在 2005-12-11 11:59 PM 發表:

人地寫買$69.9,我買$69
原來我買貴左lu~
套油站包左部油車同一部紅色pajero
吾貼吾代表無部油車
甘人地都無部紅色pajero係吾係買貴左?
乜原來80x有散買個景?

人地都係好心提下你姐,驚你俾人昆左。

而閣下原文又故意括住「(個油站)」,有人誤會了也很正常。

p.s. 係咪應該向人講返句多謝提醒?
永遠懷念MJ
 樓主| 2500 發表於 2005-12-12 20:07 | 顯示全部樓層
[ref=442072]HY671[/ref]  在 2005-12-12 09:53 發表:

我吾故意括住「(個油站)」,都有人誤會了也很正常
如果係80x 買齊相中個油站+白色asv+三部私家車應該約$300
昨天見白色asv已加到$198(一部)
p.s.人係甘"現實"無提及就代表無
DE8779 發表於 2005-12-13 04:46 | 顯示全部樓層
[ref=442072]HY671[/ref]  在 2005-12-12 09:53 AM 發表:

提咩呀!香港買野係人都知冇refund,講話人買貴左只有一個原因(你自己諗)不過就算有部油車我都覺得佢係值

[ Last edited by DE8779 on 2005-12-13 at 04:47 ]
307 發表於 2005-12-13 14:52 | 顯示全部樓層

唔明點解人地提樓主你一句,
跟住你就好似好火起咁款...

你解釋返俾人聽就可以啦,
應該唔駛用到呢種態度呱...
只罵不建議=不負責任
 樓主| 2500 發表於 2005-12-13 20:15 | 顯示全部樓層
[ref=442927]307[/ref]  在 2005-12-13 14:52 發表:

唔明點解人地提樓主你一句,
跟住你就好似好火起咁款...

你解釋返俾人聽就可以啦,
應該唔駛用到呢種態度呱...

其實每個人觀點與角度不同
我吾覺態度有問題
例如去買手提電話問個售貨員個價錢包d乜野
佢答包基本野(態度會吾會有問題)
每個牌子基本野標準係吾同
係一電一叉定二電一叉定二電二叉
但原廠跟機配件可能無話有包
甘多無提果d野你係吾係吾要先?
再例如朋友叫你去食飯
你會吾會真係純情到去食白飯連飲品都吾飲先?
如果係現實社會中有甘多純情既人都吾係一件好事
可能今次我有聽阿媽話
話我成日都吾貴果間吾入去買
下次都係要再聽阿媽話乜都吾好買先

[ Last edited by 2500 on 2005-12-13 at 20:22 ]
HY671 發表於 2005-12-14 09:16 | 顯示全部樓層
[ref=443122]2500[/ref]  在 2005-12-13 08:15 PM 發表:
我吾覺態度有問題
再例如朋友叫你去食飯
可能今次我有聽阿媽話

寫咁多野都係多餘,你寫左頭兩行已經可以停筆。

我同307兄就係覺得你既態度有問題——就係當有人善意提醒,但
提既野可能有少許誤解,咁係咪就理所當然要俾你噴到一面屁?
做你朋友又幾好,可以慳返啖氣暖下肚,日後又有機會睇住你死
而唔洗苦口婆心勸你,因為返正勸你都只係會俾你噴返轉頭。

就當係小弟多口,之前回既得罪晒喇。
永遠懷念MJ
307 發表於 2005-12-14 13:16 | 顯示全部樓層

[ref=443122]2500[/ref]  在 13.12.2005 20:15 發表:
我吾覺態度有問題
再例如朋友叫你去食飯
可能今次我有聽阿媽話

早知叫埋路人兄幫我講啦...
我都唔想自己開口講多次...

不過呢,
好心人就通常都有好報。
琴日見到幾個外國人在HKU開飯,
但係想叫的野,
佢地就同個cashier雞同鴨講,
最後呢就我幫佢地兩邊翻譯,
而佢地最後仲想請我食飯...
之不過係我話唔駛...

唔知呢..
呢d叫做純情呀?
定係有d人好自以為是,
其實只係有人無好心呢?

我就廢時講咁多野喇...
一個唔該又俾人話我就死啦...

到時就真係都搵唔到好朋友幫我喇...
真係朋友多之餘,只有愛莫能助,
我班朋友真係好鬼慘...
只罵不建議=不負責任