hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 舊文庫 生活資訊舊文庫 傳播媒介/流動多媒體/動漫畫 Now寬頻電視值唔值得裝
開啟左側

Now寬頻電視值唔值得裝

butterfly 發表於 2005-12-14 21:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

剛才個間公司有職員打來,說感謝我多年來用佢公司的電話服務,所以送半年給我用,不過想下我也沒有咩時間睇,同埋又想第時容不易趁我唔知一到期同我收費,所以推左,其實呢個電視值唔值得裝呢?

[ Last edited by butterfly on 2005-12-14 at 22:02 ]
蝴蝶空中伴你飛翔
Fun_FC 發表於 2005-12-14 22:04 | 顯示全部樓層
佢送半年咩俾你先?
如果係免費頻道的話就免了,沒什麼好睇。
同埋你係咪用網上行?如是的話,只看免費頻道是不另收費的。
asv2 發表於 2005-12-14 22:05 | 顯示全部樓層
你唔登記d台就斗零都唔駛

其實咁樣散叫收費頻道,如果興趣唔多係抵睇
 樓主| butterfly 發表於 2005-12-14 22:08 | 顯示全部樓層

不是,我用緊香港另外一間收費電視提供的寬頻服務
佢沒有講清楚,只是講送半年,問我星期日有沒有時間安裝
又講什麼24小時新聞報導,一堆台名稱
蝴蝶空中伴你飛翔
Fun_FC 發表於 2005-12-14 22:12 | 顯示全部樓層
[ref=444009]butterfly[/ref]  在 2005-12-14 22:08 發表:

不是,我用緊香港另外一間收費電視提供的寬頻服務
佢沒有講清楚,只是講送半年,問我星期日有沒有時間安裝
又講什麼24小時新聞報導,一堆台名稱
24小時新聞是要收費的,似乎佢真係送一d收費頻道你睇,不過唔知最值錢的ESPN同幾個電影台包唔包,包得話都睇得過架!

佢好似唔會自動同你續約,訂購節目用遙控,方便得很。
有錯請指正,因為我好耐無睇過寬頻電視。
kata_kin 發表於 2005-12-14 22:29 | 顯示全部樓層
你屋企需唔需要搭條明線連接寬頻插頭與電視機之間?
Fun_FC 發表於 2005-12-14 22:47 | 顯示全部樓層

[ref=444041]kata_kin[/ref]  在 2005-12-14 22:29 發表:

你屋企需唔需要搭條明線連接寬頻插頭與電視機之間?

問我?
是要的,不過唔係直接插電視,係用寬頻機插解碼器(唔知係咁叫)。
DE2889 發表於 2005-12-14 23:05 | 顯示全部樓層
[ref=444020]Fun_FC[/ref]  在  22:12 發表:

24小時新聞是要收費的,似乎佢真係送一d收費頻道你睇,不過唔知最值錢的ESPN同幾個電影台包唔包,包得話都睇得過架!

佢好似唔會自動同你續約,訂購節目用遙控,方便得很。
有錯請指正,因為我好耐無睇過寬頻 ...

24小時新聞每月25元一個月

其他頻道獨立申請需要8元-70元不等,如果想看曬幾個頻道,我建議你安裝138元
服務。
鄧麗欣fans
da54 發表於 2005-12-15 02:46 | 顯示全部樓層
[ref=444020]Fun_FC[/ref]  在 2005-12-14 22:12 發表:
佢好似唔會自動同你續約

唔係...
我家陣都係半年試睇,有 Star Movies、衛視電影、美亞電視劇台、ESPN等,
不過半年後自動續約,停睇要最少一個月通知。其他訂的台亦係自動續約~
至於你們信不信?反正我信了
DD2113 發表於 2005-12-15 20:20 | 顯示全部樓層

[ref=444000]butterfly[/ref]  在 14-12-2005 21:57 發表:

剛才個間公司有職員打來,說感謝我多年來用佢公司的電話服務,所以送半年給我用,不過想下我也沒有咩時間睇,同埋又想第時容不易趁我唔知一到期同我收費,所以推左,其實呢個電視值唔值得裝呢?

我用開 "網上痕" 寛頻, 上個月有職員打來,說感謝我多年來用佢公司的上網服務,所以送半年Now寬頻電視給我用....

ok, 我接受, 裝左.... 之後發現免費台中, 只有 ATV 24小時新聞值得一睇, 其他只有交通台, 天氣台, 衛視 同幾個 中國中央電視台係免費.

由於我住的屋苑一早已經有衛視同幾個中央電視台, 可以免費收看, 所以裝左 NOW 之後.... 嚴格來說都只係多左一個 "有野睇" 的台.

其他台如 Discovery Channel 等, 其實都幾好睇, 不過我覺得月費太貴, 所以5個月後我應該會叫佢cut (要一個月前通知, 如果唔係佢自動當你繼續要!)--
我要 "NO" 寬頻電視! #
反對所有專利巴士全空調化!