hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) 官方電牌製作程式下載
開啟左側

官方電牌製作程式下載

8721 發表於 2005-12-25 01:52 | 顯示全部樓層

[ref=452594]DK704_3N133[/ref]  在 2005-12-24 11:50 PM 發表:

MM2夠係同巴士有關....又唔見貼B區?
呢個程式係主要係供人玩牌....而且係同電腦有關
搬去A1好正常

而且該程式ge話題同B2 ge話題冇咩關係
搬去A1我唔覺有問題

你真係好好野
一個比客戶用既software都可以當遊戲
ging #;D
Ic
superbus 發表於 2005-12-25 02:29 | 顯示全部樓層
不如搬去 B3 喇
B3 又關巴士事,又關多媒體事(橫掂版友自己整0既電牌都係貼0係 B3)
咁好唔好?
FAST 發表於 2005-12-25 04:59 | 顯示全部樓層
[ref=452615]DK704_3N133[/ref]  在 2005-12-25 12:08 AM 發表:

請注意下你ge態度...雖然可能版主有錯...
但亦無須咁鬧人

講番件事
版主移去A1 ge原因係覺得該程式同A3 ge內容唔係好岩牙
而該程式雖然唔係遊戲...但提及ge內容係近似A1
而且A1討論ge內容有70%係同巴士有 ...

首先,個位板友態度真係唔見得有咩問題
我只見佢作出一個嚴正的投訴或者聲明.....

另外板主唔係可能有錯
係完全有錯

而如果連板主都分唔清楚,咩文章咩題目係咩分板,係最適合討論既.
我係絕對質疑該板主,執行板務或者公信力.

我亦都想講,盲目咁去奉誠人
係呢個社會都係無用.

同埋,你係話人地做得唔好同時
我都想請你指出更好既方法
bose_hung 發表於 2005-12-25 11:33 | 顯示全部樓層

[ref=452615]DK704_3N133[/ref]  在 2005-12-25 12:08 AM 發表:
請注意下你ge態度...雖然可能版主有錯...
但亦無須咁鬧人

首先,
呢位 HY671 唔係板主,
佢只係板助;
另外,
佢已經唔係第一次犯呢個錯,
所以小弟覺得係有需要嚴厲D指出佢o既錯誤。
(小弟已經唔記得上一次係幾時、係邊一篇文,
 不過依稀有D印象係超過半年前o既事,
 亦係有人投訴佢搬錯文。)

講番件事
版主移去A1 ge原因係覺得該程式同A3 ge內容唔係好岩牙
而該程式雖然唔係遊戲...但提及ge內容係近似A1
而且A1討論ge內容有70%係同巴士有關
所以版主就移去A1 la

你咁諗就錯得緊要!
何謂「內容近似電腦及電子遊戲」?
遊戲就係遊戲!
衣夾只不過係幫你將D衫夾落衣架,
等D衫唔會跌落地,
你就搵D衣夾夾手指,
咁個衣夾係咪就係一件玩具先?
你做「玩家」當然話「係」啦,
但係街外人睇,
衣夾始終係用o黎夾衫,
你硬將衣夾當成玩具,
人o地會睇你,
你應該諗得明~~

奉勸一句:就算人地做錯都唔應該好似個潑婦罵街咁
咁係冇人幫你ge.....唔止係italk...出到.社會上都係咁

小弟咁叫「潑婦罵街」?
小弟只係o係 iTalk 板規容許下,
以較嚴厲o既語氣表達個人意見咋喎!
況且小弟信奉「人惡人怕」呢個道理,
(信還信,小弟甚少實踐呢個理念。)
「長毛」夠惡、成日「搗亂」啦!
又有幾多人支持佢、推佢入立法會呀~~
(亦之所以小弟話信奉「人惡人怕」呢個道理……)
admin11 發表於 2005-12-25 12:40 | 顯示全部樓層
好喇好喇,離題討論應即此為止。

至於文章分類方面,恕小弟直言,
搬過黎我都有少少奇怪...

不過B2/B3似乎都唔係一個好既選擇,
一來B2集中係討論本地既巴士野,二來
B3果種"多媒體"又唔貼近呢個程式既本質。

拿,我個人認為,本文就放係N版啦!
(因為我都無法將之分入其他分版)

至於bose既問題嘛,我覺得都未係鬧既,理論啦!
用字語氣都尚且屬可接受範圍既...
所以大家唔好再離題討論落去就無問題啦,好嗎?
[站務文章]
HY671 發表於 2005-12-25 18:18 | 顯示全部樓層
[ref=452881]bose_hung[/ref]  在 2005-12-25 11:33 AM 發表:
首先,
呢位 HY671 唔係板主,
佢只係板助;
另外,
佢已經唔係第一次犯呢個錯,
所以小弟覺得係有需要嚴厲D指出佢o既錯誤。
(小弟已經唔記得上一次係幾時、係邊一篇文,
 不過依稀有D印象係超過半 ...

如果已經唔記得就唔好係度講D唔講D,講到好似真既一樣。
仲有,基本上有不滿就請向站長投訴,唔好係度貼文抹黑其
他人。

事件既實情係昨日早上B2板板主通知我,話呢篇文要搬去A1
(佢自己搬唔到係因為佢LOGIN唔到板務專用既戶口,詳情見
Z2板),開頭我是有問過有否搬的需要,但板主認為A1較合宜
,故我把這文移去A1。(個人認為,文章放在這討論區一定沒
有任何商業成份,當然係玩票性質,故放B2/A1/A3/N也可以接
受。)

好多時有多野如果只係用自己睇到既就當係事實之全部,只
會反映閣下太過主觀,對人的行動有懷疑,未知清原委便妄
下結論。閣下第二篇回文既內容再一次令本人十分失望。

不過,我得回應一下,閣下的第一篇回文既態度,我個人認
為是可以接受的。在此亦多謝其他有為我抱不平的板友,亦
感謝本板板主可收容此文章。

[ Last edited by HY671 on 2005-12-25 at 18:20 ]
永遠懷念MJ
DK704_3N133 發表於 2005-12-25 18:48 | 顯示全部樓層

[ref=453128]HY671[/ref]  在 2005-12-25 06:18 PM 發表:

不過,我得回應一下,閣下的第一篇回文既態度,我個人認
為是可以接受的。在此亦多謝其他有為我抱不平的板友,亦
感謝本板板主可收容此文章

我對事唔對人........
樓主話"鍾意電牌既朋友可以下載來試下玩玩"....
呢句野已經係有D暗示該程式係遊戲......
其實板主/助移去A1係冇咩問題......

仲有.....該程式其實可以係叫遊戲(可以玩牌)
亦可以係叫商業軟件(上面有講)....
根本上係某些版友對人唔對事......
我有理由懷疑佢ge指證ge真確性

另外...我係對事不對人...我同路人HY671冇咩交情
所以根本唔存在甚麼偏袒問題.....
bose_hung 發表於 2005-12-25 19:21 | 顯示全部樓層
[ref=453128]HY671[/ref]  在 2005-12-25 06:18 PM 發表:
好多時有多野如果只係用自己睇到既就當係事實之全部,只
會反映閣下太過主觀,對人的行動有懷疑,未知清原委便妄
下結論。

真係好笑!
邊個唔識講你上面呢D說話呀?
問題係小弟出文之時,
有冇人講過「搬文」呢個決定,
係經過你同 B2 板板主商討過而做o既決定呀?

既然之前係冇人講過事實o既全部,
咁邊個出面,
就係搵邊個「算帳」o架啦!
難道o下o下都搵上頭「算帳」?

仲有,
何謂「事實之全部」?
依家小弟非常質疑你係咪已經講晒所有事實!
小弟非常懷疑你係咪「馬後炮」!
你依家事後先至話係「同板主商討過」,
小弟睇唔到呢個係咪事實囉~~
你話嘛,
「睇到o既,未必係事實之全部」,
咁睇唔到呢?
小弟睇唔到你係同板主商討過,
咁點知你係咪「馬後炮」呀?

小弟建議:
將來有任何行動係「非個人決定」的話,
不況加多兩隻字,
指明係「經過商議之決定」,
咁咪唔會再出現今次所謂「針對個人決定」o既誤會發生。

大家可能覺得小弟有心與 HY671 對著幹,
不過小弟都只係「議事論事」;
至於態度方面,
小弟已盡力克制自己,
不過有時仍難免有D過火,
小弟在此賠個不是……
admin21 發表於 2005-12-25 19:28 | 顯示全部樓層
多謝各站友對站務的寶貴意見。

為免影響本文質素及離題,
如欲討論站務事宜可往 Z 板另開新文,
或直接發電郵往站長信箱。

至於本文應否放在 N 板的問題,
本人將和板主相議後再作決定。

多謝各站友留意與合作。

N 板助
hk4sure
站務文章
admin07 發表於 2005-12-26 01:23 | 顯示全部樓層

致各站友:

本人希望在此澄清一點,本文移往A1板乃本人的決定,由於本人較早前同板務人員戶口出現問題,無法登入,故清求B2板另一板務人員admin71 (HY671)代為移文。

本人承認一點,部份題目放在那一個分板是很難介定,就本文為例,當中有板友認為B2板適合亦有不認同者,故本人介定屬於那一分板時會考慮貼文的希望討論的範圍。

如有任何問題,歡迎到Z3板提出。

B2板板主
板務文章