hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (V) 汽車討論區 私家車,商用車,政府及特種車輛 (V) 西門將離開我們A4,板友們有話要說嗎? ...
開啟左側

西門將離開我們A4,板友們有話要說嗎?

關閉 [複製鏈接]
MEMPHIX 發表於 2006-1-13 20:57 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

首先,我充心希望他能做個精明的駕駛者,唔好為了楂車而楂車。
其次,我真的替671不值,在我眼中671由西門學車前已解答他的提問,現在卻被人說有人反擊和抨擊他!在我眼中,甚是憤怒!或者671 的耐性比我好吧,如果 係我的話,相信已鏟左佢好耐!
我堅信,若果A4有2005 年的風雲人物選舉,西門將會係得主!
講得太多,請有關人仕自我檢討一下。

老婆打老公?因住比雷劈呀妳!
cktse 發表於 2006-1-13 21:08 | 顯示全部樓層
希望佢行文流暢些少, 少一d錯別字, 講說話有d論據, 同埋摒棄歧視.
CardCaptor 發表於 2006-1-13 21:16 | 顯示全部樓層
四個字:祝君好運!!
不定期舉辦各類代購活動, 詳情PM.
HY671 發表於 2006-1-13 21:23 | 顯示全部樓層

多謝MEMPHIX兄既關心,做人既野就好似「泥水佬開門」:過得人過得自己
就得喇,對人好唔一定要佢對返我咁好,人地對我唔好,我亦唔一定會放在
心上。

網上對談,純屬一片緣份,岩傾既講多兩句,唔岩傾既就當係過眼雲煙,上
網上到同人拍檯拍凳,你估真係咁過癮咩。

正所謂有得必有失,呢幾個月黎,雖然眼見一些人無甚進步(可以說是退緊步)
,但眼裏所見,好多以前對佢無甚好感的板友,原來都各有長處,事實呢幾
個月黎我對某幾位板友直情係「另眼相看」添!如果唔係有人俾咁多機會,
我也睇不清楚唔止一個,而係A4板大部份活躍者好既一面!

即使有人要同我斷絕關係,我第日也不會四處唱人小器的。(注意,係小器,
唔係小氣!)
永遠懷念MJ
 樓主| MEMPHIX 發表於 2006-1-13 21:45 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-1-13 21:23 發表
做人既野就好似「泥水佬開門」:過得人過得自己
就得喇,對人好唔一定要佢對返我咁好,人地對我唔好,我亦唔一定會放在
心上。

原帖由 HY671 於 2006-1-13 21:23 發表
即使有人要同我斷絕關係,我第日也不會四處唱人小器的。(

難得你的容人之量,相信某人十年甚至百年都學唔識!
老婆打老公?因住比雷劈呀妳!
lee329 發表於 2006-1-13 22:27 | 顯示全部樓層
原帖由 MEMPHIX 於 2006-1-13 20:57 發表
首先,我充心希望他能做個精明的駕駛者,唔好為了楂車而楂車。
其次,我真的替671不值,在我眼中671由西門學車前已解答他的提問,現在卻被人說有人反擊和抨擊他!在我眼中,甚是憤怒!或者671 的耐性比我好吧,如 ...

小弟都甚覺HY671兄非常委屈,見 HY671兄由該版友學車,至想返大陸渣車等,都不斷提供意見,最後不單止多謝都冇句,仲反然是被定性為"有人搞事"!!!
小弟都即時問他邊個同埋如何搞事,可惜佢冇答小弟.
norrislaw 發表於 2006-1-13 22:28 | 顯示全部樓層

好坦白講. 大家喺得埋呢度交流意見真係一種緣份。
雖然好多版友都係素未謀面, 但係都可以和諧地交流意見真係好難得

不過好希望西門兄學懂一些網路禮儀, 以免他日在其他討論區招惹不必要的麻煩

今日留一線‧日後好相見
客訪 發表於 2006-1-14 00:24 | 顯示全部樓層
老實講...楂車同第一次學行咁..要試過再自己思考有咩地方要改進先會進步...冇可能一出(細)sorry唔識打~就識跑...我地比自己既意見同經驗只係輔助...重有單係睇文字你會覺得d語氣重左令你悟會...但係回文者都係出於好心...經驗既唔係一朝一夕得返黎...比d時間自己同虛心咁聽吓其他人既意見...咁自然就會成為一個真正既大師傅.....
p.s我自己整巴士整左8年居然連私家車牌都冇...我自己都覺得可笑............
CZ_6686 發表於 2006-1-14 01:24 | 顯示全部樓層
其實呢度咁多個都係為佢好,點知佢唔領情不特止,
仲要黎一招反轉豬肚,講唔過人就款
明明自己唔岩仲要叫人改善態度....唉
西門兄唔係度貼文,係就係少左D文,
但係我諗佢既損失多過係我地既損失
Bridgestone POTENZA RE001 Adrenalin
760il 發表於 2006-1-14 01:51 | 顯示全部樓層

我比較八卦...睇左噤多佢既言論
其實最令我驚呀既唔係佢對渣車既認識﹐而係佢既態度
係現實生活裡面﹐呢D噤既性格真係唔知有咩人肯同佢做朋友