hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) 1:120 巴士模型珍藏 ( Keep 住嚟)
開啟左側

1:120 巴士模型珍藏 ( Keep 住嚟)

板田 發表於 2014-4-28 13:56 | 顯示全部樓層

各位廠長, 我準備去工廠開發第3架車, 請準備你地既銀紙及訂購數量比我
呢幾日又係玩返titan既時間, 兩個多星期已經做好左15架車出黎

真係估唔到玩色原來咁好玩

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
DA21 + 1 + 1 恭喜榮升師傅仔

查看全部評分

板田 發表於 2014-5-7 18:42 | 顯示全部樓層
成個星期無回文, 個個廠長鬼哂, 發姣陪女朋友唔回文既又有, 鬼左上大陸唔返香港回文既又有, 收左車唔回文既又有, 辦哂無時間唔回文既又有, 睇怕呢個post好快就會close , 點都好. 希望各廠長有時間過黎踩兩腳, post下相都好呀, 唔駛沉到落底, 好似將軍澳某廠長咁成日打撈不穫
繼續玩上癮系列

呢排趁第3架車未出樣板既時候, 繼續玩下titan, 估唔到愈玩愈上癮.

評分

參與人數 1aPower +1 HugeC +1 收起 理由
DA21 + 1 + 1 嘩,兩個字:葡萄

查看全部評分

ML55 發表於 2014-5-8 11:41 | 顯示全部樓層
首先自己對號入座先,我係好忙冇時間回文果種,不過雖然日日做到冇停手,總有益生菌上腦既時候,又有益思想,話說政府大力發展大嶼山,嶼巴深感車隊載客能力不足,礙於新車起貨需時,嶼巴向中巴借用勝利二型使用,中巴遂借出刁雞予嶼巴使用

評分

參與人數 2aPower +2 HugeC +2 收起 理由
DA21 + 1 + 1 三個字:益上腦
板田 + 1 + 1 你係收左車唔回文果個..xdxdxd

查看全部評分

被冷氣巴一族
板田 發表於 2014-5-9 15:06 | 顯示全部樓層

回樓上ML55 兄, 你真係飲益力多太多, 攬到大嶼山都有雕雞, 真係服左你
短短一個月時間, 我已經攪了差唔多20隻泰坦, 真係愈玩愈過癮, 原來玩顏色真係會上大癮

按今日最新消息, 第3架車3D圖將會好快完成, 唔該各位老細比意見我點樣攪

評分

ML55 + 1 + 1 3D圖完成

查看全部評分

DA21 發表於 2014-5-11 22:25 | 顯示全部樓層
到我對號入座我係發姣陪女唔回文果個
呢排板田兄自從升左做師傅仔之後,啲功力日益深厚,一日益過一日,飲多多益力多都未夠佢益

師傅仔做左泰坦男,我就繼續幫大埔一廠效勞呢架NLB雕雞真係虧佢諗得出,唔怪得呢排成日見佢出入顏生個office啦,咁落力幫人宣傳,人地一定好好對你

上埋牌箱就可以過廠

評分

參與人數 2aPower +2 HugeC +2 收起 理由
ML55 + 1 + 1 發姣陪女
板田 + 1 + 1 師傅仔 ? 唔好玩我啦

查看全部評分

愛人要結婚了,新郎不是葡萄
板田 發表於 2014-5-17 16:15 | 顯示全部樓層
回樓上,大嶼山有雕雞點解會無泰坦

你益我都益, 一齊飲支益力多.

另外, 3D圖已出, 不過要修改, 請各位稍等一下

評分

DA21 + 1 + 1 師傅仔準備畢業

查看全部評分

ML55 發表於 2014-5-18 20:02 | 顯示全部樓層

一雞二鴨入廠喇,包括有外借嶼巴既刁雞,由於未整得切地點牌,故搞白牌及7號,其後還有現代及舊色九巴鴨

評分

DA21 + 1 + 1 你就好啦,一晚三架車入廠

查看全部評分

被冷氣巴一族
DA21 發表於 2014-5-21 01:43 | 顯示全部樓層
睇嚟樓上兩位同白花油王子都有深厚嘅感情咁喎
我都同顏生有深厚嘅感情,不過係中巴嘅顏老先生

今日我嘅金主構思,配上tomica轆,攪到兩架車鬼咁益

先嚟DL

同雕雞合照

真係益過益力多

PS 將廠廠長已被列入失蹤人口處理
 樓主| smal 發表於 2014-5-21 19:56 | 顯示全部樓層
你掛住益大埔,我梗係自動收皮啦,哈哈哈

評分

DA21 + 1 + 1 唔好少氣,請你飲返支益力多

查看全部評分

老二做PR, GER 走晒, Inevitable
DA21 發表於 2014-5-22 01:59 | 顯示全部樓層

先自抽一下先趁呢幾日唔使發姣陪女,拿拿聲幫我金主整下車先
佢益tomica轆益上癮,尋日柯打完中記,今日柯打九記,真係要買返幾打益力多佢嘆下

嘩,3N行59x 跑屯公唔知要跑幾耐

咦,59x, 某店店主嘅愛線喎,我金主同佢係鄰居;P

PS 由於將廠廠長嚴重少氣,聽日要拿拿聲開工