hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (D) Diecast 模型討論區 公共交通有關商品 (D1) [新模型]八十週年:234x ± 101
開啟左側

[新模型]八十週年:234x ± 101

GK9710 發表於 2013-11-22 21:02 | 顯示全部樓層

RW5779@234X模型下周一正式發售
CRH5 發表於 2013-11-22 21:15 | 顯示全部樓層
原帖由 GK9710 於 22/11/2013 21:02 發表
RW5779@234X模型下周一正式發售
發售 ?! 都冇用啦. 80rn D消售手法, 晨早比炒家一箱箱訂嗮冇啦.
老實講句, 而個現象係依一兩年先出現, 雖然我係80rn既VIP, 但對80rn完全失去信心, 用埋D楋渣招.
以前係80rn, 次次walk in 都有貨. 而家, 訂都要搶, 又寸wor, 搞到我都唔想再去80rn買模型, 情願去下D小鋪頭, just like Busmy, 支持下小本經型都好.
隔離板有人話80rn 自己收埋左D遲D玲返出炒高黎買, 真定假架?
sang128 發表於 2013-11-22 22:16 | 顯示全部樓層
唉!星期一出之係又令到返工的朋友唔駛買啦!如果門市買唔到,寧願係Eshop買都唔幫襯D炒家!
busbustong 發表於 2013-11-22 22:27 | 顯示全部樓層

D   (粗俗字眼)  我地放長雙眼睇下他D貨幾時跌到落谷底好過

by admin301
請站友討論時注意用詞,由於是次並未有侵犯其他站友,所以只作出提示,希望各站友自律。

GK9710 發表於 2013-11-23 01:27 | 顯示全部樓層
直接去老九顧客服務中心算
anthony152 發表於 2013-11-23 07:37 | 顯示全部樓層

回復 44# 的帖子

冇啦啦我其中一個帖比人del左囉乜料
仲收埋警告,我一個粗口字眼都冇打過
只係議事論事姐
Hw2481 發表於 2013-11-25 00:42 | 顯示全部樓層

回復 46# 的帖子

其實唔話你用粗口字眼,都可以話你呃post,見到師兄你出完一個post過幾分鐘又出一個,有編輯功能架嗎,你呢個post都可以話你離題架
anthony152 發表於 2013-11-25 17:45 | 顯示全部樓層

回復 47# 的帖子

呃黎做乜姐?
只係多帖子數目又唔係多分
仲有手機唔知點解編唔到輯
引用人果時冇得打字
GK9710 發表於 2013-11-25 19:42 | 顯示全部樓層
RW5779@234X已在yahoo被炒賣
mak5052 發表於 2013-11-25 23:30 | 顯示全部樓層

原帖由 GK9710 於 2013-11-25 19:42 發表
RW5779@234X已在yahoo被炒賣
今次同上次架紅燈籠乜事?一大朝冇哂連display都冇,知唔知邊度有賣此模型二手的店家?