hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (B) Bus 巴士討論區 香港巴士討論 (B2) 2018-19 北區巴士路線計劃:諮詢結果
開啟左側

[路線計劃/RPP] 2018-19 北區巴士路線計劃:諮詢結果

ryandroid 發表於 2018-7-4 00:05 來自手機 | 顯示全部樓層

0q9w8e 發表於 2018-7-3 23:03
全香港都要向青衣跪恩嫁啦
你唔知咩
948全日之前其他過海線都有得全日/加班喎 ...

我真係唔知囉
諗諗下青衣肯放過元屯天出九龍港島啲車加北區978唔使兜青衣南真係要元屯天北區近百五萬人感激涕零跪恩再跪恩

話時話948 兜荔景美孚做全日就應該有得做嘅
荔景有過海車
美孚俾多$6有特快過海綫
青衣夠客又可以全日
真係win win win三贏
青衣人應該為己為人
貫徹大愛精神
支持948兜荔景

m_rd08 發表於 2018-7-4 00:32 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2018-7-4 00:05
我真係唔知囉
諗諗下青衣肯放過元屯天出九龍港島啲車加北區978唔使兜青衣南真係要元屯天北區近百五萬人感 ...

唔係接近全香港市民咩
屯赤仲未起好架
maomao000 發表於 2018-7-4 09:06 | 顯示全部樓層
m_rd08 發表於 2018-7-4 00:32
唔係接近全香港市民咩
屯赤仲未起好架

你唔知咩行青朗同長青隧道嘅都係青衣資源黎架

0q9w8e 發表於 2018-7-4 09:10 來自手機 | 顯示全部樓層

maomao000 發表於 2018-7-4 09:06

E22絕對應該係青康路停站啦
係青衣啲路製造空氣污染

#曲
kingprowm 發表於 2018-7-4 11:06 | 顯示全部樓層
RE508@41 發表於 2018-7-3 18:45
你可唔可以回歸理性 ……大家只係以事論事, 青衣確係通宵服務不足, 青衣真係唔夠機場線呀, 唔好成日都 ...

青衣根本巴士服務很多不足之處,當爭取合理服務的時候,線都未開就講到一定唔客,又成日叫人轉車,自己都唔鍾意轉車但就要青衣人轉車,自己附近既鐵路就講到好差,但青衣既東涌線同樣唔方便,巴膠就講到東涌線萬能,想青衣人保鐵,完全都雙重標準,唔發火就奇,支持青衣開多幾條線好似間公司係佢咁要用佢地既資源來開咁乜都反對定先
0q9w8e 發表於 2018-7-4 11:09 來自手機 | 顯示全部樓層
kingprowm 發表於 2018-7-4 11:06
青衣根本巴士服務很多不足之處,當爭取合理服務的時候,線都未開就講到一定唔客,又成日叫人轉車,自己都 ...

咁人地開新線揾青衣找數又得唔得?
m_rd08 發表於 2018-7-4 11:14 | 顯示全部樓層

maomao000 發表於 2018-7-4 09:06

青馬大橋...
leo_ku 發表於 2018-7-4 11:28 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2018-7-2 14:28
你講乜嘢?
東涌綫換綫同偏幫港鐵唔改善東涌綫服務有乜關係?
難道交匯同直通就叫改善到東涌綫服務?

http://wwww.hkitalk.net/HKiTalk2/thread-1045702-2-1.html

成篇舊文響度, 想唔認死撐東涌線要換線?
我已經質疑過你, 問過你港鐵今日都唔提升東涌線服務憑咩要換線, 來成全你唔駛轉車或者轉少次車的慾望。
港鐵唔加東涌線班唔買車, 你就叫青衣人問港鐵點解唔加班, 又話港鐵等政府磅水後會加班等等,

東鐵過海後轉多次車就唔得, 叫東涌青衣繼續無了期等、乞求港鐵加班就得?

leo_ku 發表於 2018-7-4 11:29 | 顯示全部樓層
ryandroid 發表於 2018-7-4 00:05
我真係唔知囉
諗諗下青衣肯放過元屯天出九龍港島啲車加北區978唔使兜青衣南真係要元屯天北區近百五萬人感 ...

你買左0066股票咩咁鍾意死撐港鐵, 叫巴士公司倒客比0066?
leo_ku 發表於 2018-7-4 11:33 | 顯示全部樓層

0q9w8e 發表於 2018-7-4 11:09
咁人地開新線揾青衣找數又得唔得?

你都打橫來講, 經青衣的E43 邊有搵北區線找數呀?
講到E43 經青衣咁唔滿意, 做咩唔批評巴士公司? 你又假定青衣人好想要E43?

唔駛屈我, 我立場好簡單, E43 係唔要好過要既。