hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) del
開啟左側

del

關閉 [複製鏈接]
a396 發表於 2006-4-1 23:35 | 顯示全部樓層

樓主有時做o野都係... 不過經一事,
長一智, 希望佢下次遇到呢o的情況
o既時候識得執生.

同埋有一點要謹記, 向警員爆粗有
可能會被檢控o既.
獨派交通迷同政治學人
KY9143 發表於 2006-4-1 23:36 | 顯示全部樓層
原帖由 ~AD9[EU9513]~ 於 2006-4-1 23:32 發表

可能我個樣好心急啦,
我著到好密實呀!
又有長袖衫呀個d囉!

冇關係...
我同你講...
我普通look都可以俾反黑查...
你個樣心急差佬會唔知咩?
你咁串...冇野架...
家陣你急佢唔急...
我係差佬同你玩得仲耐添呀...
Beautiful Fighters
guia 發表於 2006-4-2 00:09 | 顯示全部樓層
原帖由 KY9143 於 2006-4-1 23:36 發表

冇關係...
我同你講...
我普通look都可以俾反黑查...
你個樣心急差佬會唔知咩?
你咁串...冇野架...
家陣你急佢唔急...
我係差佬同你玩得仲耐添呀...

仲之叫佢檢點d啦, 咁0既態度出來做野盞畀人打死多過病死..
如果個警察有心玩野, 佢一早畀人告阻差辦工, 塔左返差館啦
marioso 發表於 2006-4-2 00:28 | 顯示全部樓層

抵你呀真係

遲到大哂呀?你遲到就應該早d出門口啦,唔好賴其他野,要怪就怪自己做咩會遲到

衝紅燈你見冇車但突然間有架車衝出黎既話,個司機真係多得你唔少呀,
你比車車親我諗冇乜人會同情你,因為係你自己唔岩在身
仲要鬧警察,警察見你衝紅燈實叫停你ga la,
冇啦啦衝過馬路咁急咁,點知你係咪岩岩打完劫黎呀(誇張少少)

仲有呀,你咁鬧人只會顯得閣下係冇乜教養(衰d講句,冇家教呀你)唔該你自己諗下自己有冇做錯,
已經唔係第一次錯ga la,仲係死性不改咁,離哂譜!!!!

多言了
SSBT 發表於 2006-4-2 00:34 | 顯示全部樓層
差佬都鬧,
好彩佢心情好姐,
一陣佢心情唔好分分鐘拉你上差館…

忍一時風平浪靜呀
況且今次係樓主做錯…
=0=
superbus 發表於 2006-4-2 00:35 | 顯示全部樓層
向警察爆粗?
你真係找死喇
如果人0地心情唔好,隨時告你幾條辱警、阻差辦公
你周身都係蟻呀
EL7659 發表於 2006-4-2 00:53 | 顯示全部樓層

真抵死 ~ 真抵死呀你~
最抵死係“愚人節”POST呢篇文 哈哈~

回應﹕(真係得啖笑)
退 退 退 下 火 糸泉 ...
Ketsu 發表於 2006-4-2 00:59 | 顯示全部樓層
睇完樓主既留言
我覺得果兩位差大哥要搜佢身
件事應該唔係咁簡單
(至於點解我就唔再猜測)

不過點都好
我都覺得呢兩名警員都算仁慈
樓主對佢地既態度咁惡劣
但都放過佢一馬
俾在一d 唔係咁好脾氣既警員
分分鐘同樓主鬥態度惡劣
樓主趕時間丫嘛
咁咪拖下佢時間囉
求其一句話樓主唔合作阻差辦工
都足以「的」樓主返差館

而且就算今次冇事
如果下次佢地再踫面
就算樓主有冇事發生都好
都會截一截停佢查身分證

所以話警察真係唔可以亂咁得罪

(題外話:
以前我只係將d 頭髮染成紅色
就已經一個月內
俾差人查左五次身分證
冇耐我染番黑個頭
就冇俾人查
甚至我響一d 查緊身分證既差人面前行來行去
佢地一樣唔查我
所以話俾人捉查身分證
真係好睇個樣...)
Abusing dead rule -> Denial of reality
gn3509 發表於 2006-4-2 01:05 | 顯示全部樓層
原帖由 ~AD9[EU9513]~ 於 2006-4-1 23:26 發表

我又唔覺得自己好岩,
不過呢件事我都知有少少錯既。

請問你知唔知禮義廉恥呢四隻字呢?
禮,開口埋口死差佬死差佬,肯定唔知禮為何物
義,合宜之行為也,衝紅燈已經唔岩,仲要聲大夾惡,完全不合義
廉,智也,不過睇你都冇三思而後行過架喇
恥,你一而再再而三出啲明係博鬧既文章,仲要毫無羞恥之心,都係冇架喇

你如果再唔改,將來盞撞板多過食飯

今期流行:690是原罪
blueblue 發表於 2006-4-2 01:40 | 顯示全部樓層

wah! such kind of behaviour is non-sense. i cannot image a human being can perform like this.
how old is this boy? i think the policemen should bring him to police station. they are too nice to treat such kind of person.
If you are in PRC, let see what happens when you do this to gong an?