hkitalk.net 香港交通資訊網

會員申請加入

(B0)香港巴士車務及車廂設備 (B1)香港巴士廣告消息/廣告車行踪 (B2)香港巴士討論 [熱門] [精華] (B3)巴士攝影作品貼圖區 [熱門] [精華] (B3i)即拍即貼 -手機相&翻拍Mon相 (B4)兩岸三地巴士討論 [精華] (B5)外地巴士討論 [精華]

Advertisement

(B6)旅遊巴士及過境巴士 [精華] (B7)巴士特別所見 (B11)巴士精華區 (B22)巴士迷吹水區   (V)私家車,商用車,政府及特種車輛 [精華]
(A6)相片及短片分享/攝影技術 (A10)香港地方討論 [精華] (A11)消費著數及飲食資訊 (A16)建築物機電裝置及設備 (A19)問路專區 (N)其他討論題目  
(F1)交通路線建議 (C2)航空 [精華] (C3)海上交通及船隻 [精華] (D1)公共交通有關商品 [精華]   (Y)hkitalk.net會員福利部 (Z)站務資源中心
(R1)香港鐵路 [精華] (R2)香港電車 [精華] (R3)港外鐵路 [精華]   (O1)omsi討論區 (O2)omsi下載區 (O3)omsi教學及求助區
(M1)小型巴士綜合討論 (M2)小型巴士多媒體分享區 (M3)香港小型巴士字軌表        

hkitalk.net 香港交通資訊網»論壇 (A) Life 生活討論區 其他討論題目 (N) del
開啟左側

del

關閉 [複製鏈接]
KY9143 發表於 2006-4-2 13:35 | 顯示全部樓層

原帖由 M 於 2006-4-2 13:20 發表

香港有幾多個「有牌爛仔」呢?好既警務人員都有,
但唔係全部警務人員都係囉。

有牌爛仔=/=佢唔係一個好警察
Beautiful Fighters
KY9143 發表於 2006-4-2 13:37 | 顯示全部樓層
原帖由 mat 於 2006-4-2 13:23 發表

我都講真,質素確實有點參差........
差起上黎,確實諗政府會請呢d人(不過多數都係十幾二十年前,中三畢業都做得果批)
我見個好果d,又好禮貌,又陰聲細氣兼細心(似空中少爺多個似差人)

唉..而家果d新pc...
唔好講啦..
我俾佢查身份證都未有佢咁驚...
Beautiful Fighters
Ketsu 發表於 2006-4-2 15:45 | 顯示全部樓層
原帖由 KY9143 於 2006-4-2 13:35 發表

有牌爛仔=/=佢唔係一個好警察

有句說話係冇錯既
就係對住唔同既人
真係有需要以相應既態度黎對待
經常態度惡劣當然唔掂
但經常態度好得滯
分分鐘會俾某d 人以為自己好好恰
尤其係d 做紀律性行業既人
有時適當既強硬態度係必需既
Abusing dead rule -> Denial of reality
Dolphin 發表於 2006-4-2 21:17 | 顯示全部樓層

樓主實在很幸運.小弟一位朋友同樣過馬路被捉, 多番求情不果, 收到告票要上庭,
雖可以書面認罪. 但肯定要罰款.
joelty 發表於 2006-4-2 21:34 | 顯示全部樓層
「呢d差佬都有既...唉! 」
個標題真的無錯,
起得真好,
呢D 差佬遇著呢o的人都唔鎖佢返差館
3AD124/HS539+AVW69/LS609+AVBWU3/PG6918
GK9398 發表於 2006-4-2 21:46 | 顯示全部樓層
原帖由 joelty 於 2006-4-2 21:34 發表
個標題真的無錯,
起得真好,
呢D 差佬遇著呢o的人都唔鎖佢返差館

衝燈、向差佬爆粗、無禮都唔俾張告票呢D人,
呢d差佬如此克制兼有品,真係少有!
HY671 發表於 2006-4-2 23:00 | 顯示全部樓層

個人認為樓主根本係度吹水,根本冇咁既事,全部係佢自己虛構
出黎等你地入黎鬧,佢就當戲咁睇。

試諗下,一個被警察截停查問既人竟然在公然爆粗辱罵警察後都
只是被警告,沒有被發出告票、沒有被人用手扣鎖返差館?你咪
講到D警察仲淋過你屋企樓下既伯伯管理員啦,被你問候完咁順
攤放你走?

故事奇差,零分。
永遠懷念MJ
CZ_6686 發表於 2006-4-3 00:01 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-4-2 11:00 PM 發表

只是被警告,沒有被發出告票、沒有被人用手扣鎖返 ...

哈哈哈哈...路人兄,你咁講我就覺得樓主有被虐狂,
鍾意講D野出黎比人鬧
Bridgestone POTENZA RE001 Adrenalin
Porcelain 發表於 2006-4-3 00:17 | 顯示全部樓層
原帖由 HY671 於 2006-4-2 23:00 發表

只是被警告,沒有被發出告票、沒有被人用手扣鎖返 ...

和我想法一樣
其實開文者之前既起飛腳踢呀伯事件都覺得佢吹到好勁喇
homanbean 發表於 2006-4-3 00:50 | 顯示全部樓層

送你兩個字... 抵死
你自己犯法仲要用粗口鬧個差人
人地唔告你你應該多謝人啦 仲要話人冇禮貌
你自己就最冇禮貌

除左d死飛仔
我真係冇見過有人咁衰,咁夠膽用粗口鬧差人
我覺得個差人唔告你已經好好人
如果我係個差人 唔俾告票你就奇啦